Pallen glapp for de lokale i sykkel-NM

Amund Grøndahl Jansen var sterkest i spurten og tok sitt første NM-gull i karrieren. Årets NM blir arrangert på Ringerike.

Amund Grøndahl Jansen var sterkest i spurten og tok sitt første NM-gull i karrieren. Årets NM blir arrangert på Ringerike. Foto:

Av

De lokale syklistene greide ikke å hamle opp med Amund Grøndahl Jansen som tok NM-gullet under årets fellesstart.

DEL

I spurtoppgjøret var det Visma-Jumbo-proffen Amund Grøndahl Jansen som var først over mål, tett fulgt av Andreas Leknessund (Uno-X) og Carl Fredrik Hagen (Lotto - Soudal)

Lokale på 4. og 5. plass

På fjerdeplass kom Rasmus Fossum Tiller 20 sekunder bak førstemann i mål. Fossum Tiller fra Ringebu startet sin sykkelkarriere i Lillehammer Cyckleklubb og signerte i år for profflaget Team Dimension Data.

På femteplass kom lillehamringen Andreas Skaarseth som sykler for Uno-X, 42 sekunder bak førstemann i mål.

Før start var Edvald Boasson Hagen regnet blant de store favorittene, men endte på en 11. plass. Alexander Kristoff som også var i det fremste favorittsjiktet, ble nummer sju.

Det første NM-gullet

NM-gullet var det første i Grøndahl Jansens karriere. Med det viste han god Tour de France-form. Grøndahl Jansen lå et godt stykke bak Andreas Leknessund med drøye to mil igjen på den 204 kilometer lange fellesstarten, men hentet opp gullvinneren fra tempoen torsdag og spurtslo 20-åringen.

– Det var hardt i dag, men jeg er i god form og så underveis at jeg var den beste rytteren. Det er veldig stort, den største seieren jeg har til nå, sier Grøndahl Jansen til NRK etter målgang.

Dermed virker formen til Grøndahl Jansen å være i anmarsj før årets utgave av Tour de France som starter i Brussel på lørdag. Der skal han ikle seg de norske fargene på drakten.

– Jeg gleder meg til å kjøre med flagget på drakten ett års tid. Det blir helt spesielt, sier Grøndahl Jansen.

Oppgitt etter spurten

Markus Hoelgård lå alene i front i store deler av rittet, men ble hentet av gruppen med blant andre Carl Fredrik Hagen, Amund Grøndahl Jansen og Rasmus Tiller med 18 kilometer igjen av rittet.

Så viste Andreas Leknessund krefter med drøye 14 kilometer igjen da han stakk fra gruppen med Hagen, Grøndahl Jansen og Tiller, som hadde fått besøk av Daniel Hoelgaard og Anders Skaarseth. Leknessund klarte nesten å holde ut, men måtte se seg spurtslått av Grøndahl Jansen. Leknessund var meget oppgitt etter at han tapte spurten.

– Han er ung, så han vet ikke helt hvordan man gjør disse finalene, Han må lære seg at man skal holde høyresiden i en sving om du skal forbi, sier Grøndahl Jansen om spurten.

Artikkeltags