Tre 20 år gamle jenter sykler i disse dager Norge på langs. Fra Nordkapp til Lindesnes skal Katrine Tjomsland fra Kristiansand, Åshild Rudrud fra Flekkefjord og Ragne Skogvold fra Steigen, sykle før målet er nådd. Så langt har ferieturen til de tre jentene som traff hverandre på Nordfjord folkehøgskule, friluftslivskolen i Sandane.

- Vi er turvante, men ingen racere på sykkel. Det er en tur på viljen, forteller Katrine, Åshild og Ragne. Etter en noe forsiktig start har jentene nå virkelig fått opp farten.

Tante på Lillehammer

Vi traff «The Cyclebiketec`ers» ved Odden Camping i Øyer mandag ettermiddag. Da hadde jentene akkurat hatt en ispause på Blomberg camping, før de tråkket videre sørover langs gamlevegen i Øyer.

Målet den dagen var Åshilds tante på Lillehammer, og overnatting i ei varm seng forhåpentligvis. Overnattingen så langt har vært alt fra campinghytte til ei natt i og under ei hengekøye ute i det fri.

200 mil

Da vi traff sykkeljentene en heller kald sommerdag i juli, hadde de syklet i tre uker og drøyt 200 mil, siden starten på Nordkapp 16. juni.

- Vi sykler ca. 10 mil om dagen og så langt har vi opplevd de fleste årstider, fra kulde til skikkelige regnskurer og varme sommerdager. Det var så kaldt i nord at myggen ikke var plagsom. Men knotten har bitt oss undervegs. Over Dovrefjell var det så fint vær at vi kunne sykle i bikini, forteller jentene som i hovedsakelig har syklet E6 der det ikke har vært andre muligheter.

- Vi skal være på Lindesnes 16. juli, en måned etter at vi startet fra Nordkapp. Da er ferieturen over og målet nådd.