Synnøve Brenden takker for seg

På tide å gjøre noe annet, sier Lillehammers ordfører, Synnøve Brenden.

På tide å gjøre noe annet, sier Lillehammers ordfører, Synnøve Brenden. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Synnøve Brenden tar ikke gjenvalg som ordfører i Lillehammer.

DEL

- Avgjørelsen har vært vanskelig, men den er gjort etter en totalvurdering. Når jeg ser fem år framover, er jeg 56 år. Da har jeg vært ordfører i 12 fantastiske år, og da er det på tide å gjøre noe annet, sier hun til gd.no.

Hun informerte nominasjonskomiteen om avgjørelsen i ettermiddag.

- Dette kom helt overraskende på nominasjonskomiteen. Vi kan vel si det slik at vi fikk noe å tenke på, sier komiteens leder, Rolf Kristiansen.

Nominasjonskomiteen skal ha møte tirsdag ettermiddag der de skal begynne arbeidet med å finne etterfølgeren.

Nominasjonsprosessen i Lillehammer Ap er lagt opp slik at ordfører og varaordfører skal velges på et eget møte 16. oktober, og så skal nominasjonsmøtet i mars neste år velge hele lista, inklusivt bekrefte de to listetoppene.

Synnøve Brenden sier at hun nå skal konsentrere seg fullt og helt om å gjøre en best mulig jobb som ordfører i det året som gjenstår. Da går hun helt ut av Lillehammer-politikken.

- Det er også det eneste som er sikkert. Jeg har foreløpig ikke kommet så langt at jeg vet hva jeg skal gjøre videre, og jeg vet heller ikke hvilke muligheter som åpner seg, sier hun.

Hun har i dag permisjon fra en fast jobb i Arbeiderpartiet, men opplyser at hun ikke skal tilbake til stillingen som fylkessekretær i Oppland Ap.

- Hva det blir til får tida vise, sier hun til gd.no.

Artikkeltags