Tålmodighet gir napp

Vinnerfisk: Steinar Åmots fjellørret veide 1,950 kilo. Foto: Privat

Vinnerfisk: Steinar Åmots fjellørret veide 1,950 kilo. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med mark og søkke har Steinar Åmot tålmodighet til å vente på noe stort. På Ringebufjellet ble det rekordstort.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

60-åringen har fisket siden barndomsdagene i Vingrom. Aldri tidligere har han vært i nærheten av lignende fangst som under fisketuren til Ringebufjellet. En ørret på nesten to kilo, 1.950 gram.

Som alltid for hans del, ble den tatt på mark.

– Jeg har aldri vært i nærheten av en så stor fjellfisk. Jeg var skjelven lenge etter at jeg hadde tatt den, sier Åmot, som fikk den på kroken i ruskete vær med vind og regn.

Ut på tur

Det er opplevelse»i naturen som trekker Åmot mot fiskeplassene.

– Stillheten og naturen, sier han som trives best når han kan kombinere fiske med noen gode fotturer i fjellet.

– Jeg går gjerne en god tur for å kunne nå steder ikke alle ferdes. Det er vel et greit råd for dem som vil ha fisk; gå litt lenger enn andre.

Likevel; lillehamringen er forundret over hvor få fiskere han møter, og spesielt yngre.

– Det er blitt påfallende de siste årene. Kanskje er en ny generasjon for oppjaget. En kommer vel ikke på Facebook alle steder en fisker, sier Åmot. Han tror flere ville blitt engasjert om de hadde fått oppleve lignende fangster som den på Ringebufjellet.

– Jeg hadde på ytterligere et par storfisker som jeg mistet.

Nytt fiskesett

Åmot vokset opp i Vingrom med fisking i Rinna.

– Der lærte jeg å sette pris på gleden ved å fiske og alle de fine opplevelse.

Fiskeutstyr har han aldri vært opptatt av.

– Jeg har hatt mange fine fisketurer på enkelt utstyr. I guttedagene i Vingrom tok vi abbor på mark og dupp med enkelt utstyr og var kjempefornøyd. Slik har det fortsatt for meg. Jeg har ikke brukt stort med penger på utstyr. Fisk blir det likevel.

Nå blir det nytt fiskeutstyr, stang og snelle i GDs fiskekonkurranse.

GDs fiskeekspert, Pål Amrud, lover en ny fiskeopplevelse.

– Han vil nok merke at kastene blir lengre, sier han.

Grillet

Rekordfisken, den mettet fire voksne og tre barn.

Åmot har bedre forutsetning enn de fleste for å servere ypperlig fisk. Han er utdannet kokk.

Denne gangen var det sønnen, med samme bakgrunn, som tilberedte den. Ørreten ble lagt på grillen, fylt av godt smør og sitron.

– Kun nypoteter var mer enn nok tilbehør – og en god hvitvin, sier Åmot som forteller om en opplevelsesrik juli-uke.

– Først storfisken, deretter synet av to moskus på Dovrefjell på veg til ferie. Det kan ikke bli bedre, sier han.

Artikkeltags