Nominasjonen var unnagjort på noen få minutter. Og partiveteranen Arvid Raaholt uttalte seg på vegne av hele forsamlingen da han omtalte lista som «tidenes beste valgliste for Oppland KrF».

Raaholt selv syntes riktignok at lista kunne hatt en representant fra den store gruppen av KrF-medlemmer og velgere over 75 år. En annen utsending mente at det var vel mange lærere på lista, men det ble raskt tilbakevist.

Men alle syntes det var strålende med en så ung representant på listetoppen og det ble henvist til at mange store i KrF har begynt tidlig i framtredende verv.

Ny regjering

Toppkandidaten selv kvitterte med en takketale og et politisk innhold som gikk rett hjem hos utsendingene.

- Vi er krystallklare på at vi vil skifte regjering, sa hun.

Den nye regjeringen skal ha sitt utgangspunkt i sentrum i et samarbeid mellom KrF, Venstre og Høyre. KrF skal ikke samarbeide med noen av partiene på de ytterste fløyene til høyre og venstre.

Familiepolitikk, bistand, eldreomsorg og et krafttak for folk som opplever vold i sin nærmeste familie og som blir det Hilde Ekeberg omtaler som «flyktninger i eget land».

- KrF er det eneste partiet som profilerer seg som familieparti, sier Ekeberg.

Øke kontantstøtten

Hun lover å kjempe for valgfrihet gjennom kontantstøtten der målet er å øke beløpet.

- Kontantstøtten gir en mulighet for valgfrihet. Og beslutninger i familiens hverdag skal tas rundt kjøkkenbordet og ikke rundt Kongens bord, sier Ekeberg.

Hun tar også til orde for en fleksibel omsorgspermisjon etter svensk modell der 10 uker disponeres av mor, 10 uker av far og 14 uker disponeres slik de selv finner det mest praktisk.

Kan lykkes

Hilde Ekeberg har klokkertro på mulighetene for å få en stortingsrepresentant fra KrF i Oppland. Det har skjedd to ganger tidligere, sist med Rigmor Kofoed-Larsen fra 1997 til 2001.

Før utsendingene på nominasjonsmøtet reiste fra hverandre, slo toppkandidaten fast at valgkampen begynner nå og hun lovte å reise rundt så ofte hun kan og hilse på så mange hun rekker.

- Statistisk er det 13 ganger større sjanser for at folk stemmer på en kandidat de har snakket med enn en kandidat de ikke har møtt, sier hun.