- Vi har vært gjennom en tung tid, men det er godt å komme hjem og bli møtt med en slik varme, sier Even Aleksander Hagen til GD.

Han var én av de to som overlevde Utøya-massakren fredag. Tirsdag kveld under minnesmarkeringen og fakkeltoget på Otta holdt han en sterkt tale til de mange fremmøtte.

- Vi må ikke la dette hatet ødelegge oss, det er viktigere enn noensinne at vi står sammen, sa Hagen i sin tale til folket.

Beveget gjensyn

I løpet av helgen har det utspilt seg følesesladede scener mange steder i landet, Otta var intet unntak. Folk strømmet til for å vise sin støtte og sympati, ikke bare til de rammede fra Otta, men til alle som på en eller annen måte er blitt rammet av massakren.

- Vi antar at det var omlag 3.000 mennesker som møtte frem. Det er enormt. Ubeskrivelig, og ikke minst viktig, sier Jan Olav Solstad, gruppeleder i Sel og Heidal APs kommunestyregruppe.

Fortsatt i sjokk

- Det går opp og ned, jeg tror jeg fortsatt er i sjokk, sier Andreas Bagås Lien til GD.

Han opplevde også Utøya-massakeren personlig og var glad så mange møtte opp for å vise sin motstand til det som har skjedd.

- Jeg gleder meg over å se at det kom så mange hit til Parken, sier han.

Fakkeltog

Etter minnesmarkeringen ble det organisert et fakkeltog gjennom Otta sentrum. Aldri før har oppslutningen rundt et fakkeltog vært større på Otta. Blomster ble lagt ned og lys tent når fakkeltoget endte i Parken.