- Kulden gjør at vi ikke kan arbeide like lenge under isen som vi kunne ønsket oss. Det er rundt null grader i vannet under isflaten, sier Hans Furnes i Falck Dykkertjeneste AS fra Fredrikstad. Det er den bedriften som har dykkerjobben i forbindelse med den nye brua på Tretten.

Klargjør for brukar

Fredrikstad-dykkerne, tre i tallet, har jobbet noen dager under vannoverflaten i Lågen. Arbeidet gjøres i forbindelse med nye brukar som skal komme til den nye brua.

- Vi har forberedt oss godt på å drive dette arbeidet i sterk kulde, så det går forholdsvis greit. Med ekstra varrmetilførsel til dykkermasken tar vi ikke skade av dette, selv om det kan være kaldt for ansiktet, sier Hans Furnes.

Øktene

Etter maksimalt to-tre timer må dykkerne opp igjen for å få igjen varmen. Dykkerne har egen brakke, samt at de har en egen spesialbygd varebil nede på isen. Den inneholder apparater og annet nødvendig utstyr.

- Det blir lange dager når vi har slike oppdrag, men det er greit. Vi fortsetter jobbingen i Lågen på Tretten i neste uke, forsikrer Hans Furnes som har med seg dykkerkollegane Marek Nowak og Andreas Liljedahl.