Fullt trondheimstog fikk stopp - folk er kalde, sultne og lei

Frida Breen (t.v.) og Signy Alice Haugland og Susanne Nordheim (foran) sier de blir tatt godt vare på.

Frida Breen (t.v.) og Signy Alice Haugland og Susanne Nordheim (foran) sier de blir tatt godt vare på. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Trondheimstoget har stått mellom Otta og Vinstra i tre timer i 23-tiden mandag, uten strøm.

DEL

Toget er fullt av passasjerer, det er vanskelig å evakuere like ved Sjoa, og de hadde fått beskjed om at de måtte vente 3-4 timer til før det kom hjelp.

GD snakket med pressevakt Håkon Myhre ved midnatt. Han bekreftet at redningstoget fra Lillehammer var på plass. Ifølge passasjer Susanne Nordheim var de klokken 00.20 over i det andre toget, og ventet på at alle skulle komme seg over.

GD har snakket med gudbrandsdøler som venter på sine, og leter etter informasjon på nettet hos NSB, uten å finne noe.

Passasjerene, som både er voksne og barn, er kalde, sultne og lei og synsdet har vært veldig lenge å vente. De satt med varmeposer og frøs.

Toget sto fast like sør for Otta. NSB jobbet med å få evakuert passsjerene.

– Vi kan ikke bruke toalettene, spisevognen er stengt og det begynner å bli ganske kaldt her nå. Vi har fått utdelt noen knekkebrød og varmeposer, sier Frida Breen til VG.

- Vi blir godt tatt vare på, det er ikke så ille som det ser ut til, sier Susanne Nordheim til GD.

Det er omtrent ti minusgrader på stedet.

– Toget står i nærheten av Sjoa, og det står såpass vanskelig til at vi ikke får evakuert det. Nå kjører vi et tog opp fra Lillehammer. Planen er at passasjerene skal gå over i dette. Hvis det ikke går, så undersøker politiet andre muligheter for evakuering, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til VG.

Toget fra Lillehammer er ventet til stedet like etter klokken 23.

– Toget fikk tekniske problemer og fikk stans ved Otta i to og en halv time. Det ble satt inn buss for tog, men så fikk man startet opp toget igjen. Men så stanset det noen minutter senere, like ved Kvam, sier Myhre.

Han forklarer at NSB-personellet er opplært til å takle situasjoner som dette.

– Vi jobber iherdig med å få evakuert toget, men her er det altså utfordringer på grunn av terrenget, sier Myhre.

-  Toget er på plass ved Sjoa nå. Hvis alt som det går som det skal, jeg sier hvis på en dag som denne, skal vi evakuere folk inn i det nye toget. Da blir det lange forsinkelser, men det viktigste er å få de reisende hjem. Det er det vi er opptatt.Så vidt jeg vet er alle i god form, det er en kjedelig opplevelse, i alle fall når man har små barn. Vi beklager dette på det sterkeste, sier Myhre til GD ved midnatt.

Artikkeltags