Lastebil har krasjet i Sorgendaltunnelen i Lillehammer

Ved 14-tiden er Sorgendal-tunnelen åpnet igjen etter en trafikkulykke. En person skal være skadet etter at en lastebil har kjørt i veggen i Sorgendaltunnelen.

DEL

Oppdatert 14.00: Tunnelen er åpnet igjen for trafikk.

Kjørte inn i veggen

Vegen ble sperret i begge kjøreretninger da en lastebil kjørte i veggen i tunnelen som går fra Banken-krysset ned mot Strandtorget.

Ulykken skjedde kl. 13.05.

– Føreren av vogntoget er skadet. Vedkommende er tatt ut av førerhuset og er bevisst. Sjåføren ble behandlet av helsepersonell på stedet, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft, ved Politiet i Innlandet. Siden ble sjåføren kjørt til sykehus for sjekk.

Hoft sier at det er ingenting som tyder på at det har vært andre biler involvert i ulykken.

Operasjonssentralen omtalte kjøretøyet som vogntog i de første meldingene fra ulykken. Innsatsleder fra Lillehammer politistasjon, Kåre Idar Skogset, presiserer at det er snakk om en lastebil.

– Lastebilen var på veg nedover, og mistet veggrepet. Mye tyder på at bilen møtte tunnelveggen i motsatt kjørefelt.  Til alt hell kom det ingen imot.

Det er glatt på stedet.

Lastebilen er norskregistrert, og føreren var alene i bilen.

Trafikken ble dirigert manuelt. Ved 14-tiden ble det igjen åpnet for trafikk i tunnelen.

Bilberging ble tilkalt, men ved litt fjerning av løse deler kunne lastebilen kjøres bort for egen maskin.  Skadene den fikk, betegnes som moderate.Artikkeltags