Si din mening, slik at reisevegen din blir best mulig tilrettelagt

Lillehammer by tilrettelegges stadig mer som sykkelby. Nå ønsker koordinatorene seg mange svar som kan kartlegge hvordan folk reiser i byen.

Lillehammer by tilrettelegges stadig mer som sykkelby. Nå ønsker koordinatorene seg mange svar som kan kartlegge hvordan folk reiser i byen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I disse dager sendes det ut en spørreundersøkelse til 3000 innbyggere i Lillehammer og Gjøvik. Vegvesenet, fylkeskommunen og kommunene vil vite hvordan de best mulig kan tilrettelegge for din reiseveg.

DEL

– For at vi skal få best mulig resultat er det viktig at kandidatene svarer. Vi spør folk helt fra 13 år og oppover og vi oppfordrer foreldre til å hjelpe barna med å svare, sier Erik Larsstuen i Statens vegvesen.

- Det pågår et kontinuerlig arbeid med å planlegge og tilrettelegge for at persontransporten skal være så effektiv, forutsigbar og trygg som mulig. Et viktig element i dette arbeidet er å skaffe informasjon om hvordan og hvor folk reiser slik at tiltakene kan settes inn der behovet er størst, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Analyseselskapet Epinion Norge AS skal på vegne av Statens vegvesen, Oppland fylkeskommune, og Gjøvik og Lillehammer kommuner gjennomføre 3.000 ekstra intervjuer, 1.500 i Lillehammer og 1.500 i Gjøvik. Intervjuene gjennomføres over en periode på 12 måneder med oppstart i slutten av august. Intervjuobjektene plukkes ut fra et utvalg på 9.000 potensielle intervjuobjekter.

Det vil være personer i aldersgruppen 13 år og oppover.

Undersøkelsen kan besvares via internett eller som telefonintervju.

Undersøkelsen er viktig for det pågående arbeidet med byutvikling i Gjøvik og Lillehammer. Arbeidet med byutvikling er et samarbeid mellom flere parter om langsiktige areal- og transportløsninger. Et viktig mål i byutviklingsstrategiene er økt tilrettelegging for gange, sykkel og kollektivtransport i bynære strøk. I tillegg er det et mål å få flere unge til å bruke sykkelen til og fra skole og fritidsaktiviteter fremfor å bli kjørt av foresatte.


Artikkeltags