Store steinblokker raste ut på fylkesveg 55 i Lom: Det avsperrede området kortes ned

Flere store steinblokker raste ut på vegen fredag formiddag.

Flere store steinblokker raste ut på vegen fredag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag raste store steinblokker ned på fylkesveg 55 mellom Bøvertun og Rustadsæter. Nå er det klart at det kan ta en god stund før vegen åpner igjen.

DEL

– Vi hadde geolog på stedet i går, som forsøkte å spyle fjellsiden med vann, men det ligger fortsatt et par store steinblokker som de ikke klarte å få ned. Geologen vurderte derfor at det fortsatt er utrygt i området, og det er bestemt at vegen skal stå urørt gjennom helgen. Vi skal bruke tiden fram til mandag på å observere og se om det er noe bevegelse i steinene, sier fungerende seksjonsleder i Statens vegvesen, Marthe Tøsse Løvseth, til GD lørdag morgen.

Hun forteller videre at oppryddingen av vegen ikke kan starte før de har avklart situasjonen, og at det derfor kan ta tid før vegen blir åpnet for ferdsel igjen. En geolog vil gjøre en ny vurdering av situasjonen på mandag.

– Det blir stengt ut helga og også videre, men det er foreløpig uvisst hvor lenge. Vegen på stedet er skadet, så den må også repareres før vi kan åpne for trafikk igjen. Det tar nok noe tid.

Ifølge Løvseth blir det avsperrede området kortet inn noe for å muliggjøre trafikk til noen av turisthyttene i området.

– Vi arbeider nå med å korte inn strekningen som ble sperret av etter raset, slik at trafikken kan gå som normalt til turisthytter i området. Sperringene i vest blir flyttet fra Turtagrø til Krossbu i løpet av ettermiddagen. På øst er det sperret ved Rustadsæter. Vi ber folk om å respektere sperringene, og at de ikke tar seg inn i området som nå er sperret av.

Alternativ rute for de som skal over Sognefjellet er å kjøre riksveg 15 over Strynefjellet eller fylkesveg 51 over Valdresflye.

Seks-sju store steiner sperrer vegbanen på fylkesveg 55 etter et ras fredag i 10-tiden.

Seks-sju store steiner sperrer vegbanen på fylkesveg 55 etter et ras fredag i 10-tiden. Foto:

Raset skjedde langs Bøvertunvatnet på fylkesveg 55, mellom Bøvertun og Rustadsætre. Fjellveggen opp til Høyrokampen er svært bratt.

Raset skjedde langs Bøvertunvatnet på fylkesveg 55, mellom Bøvertun og Rustadsætre. Fjellveggen opp til Høyrokampen er svært bratt. Foto:

Les også: Store steinblokker raste ut på fv 55 i Lom

Les også: Risiko langs fylkesveger

Artikkeltags