Flere biler, en bobil og lastebil kjørte i grøfta på Venabygdsfjellet etter snøfall

Bilene ligger strødd på Venabygdsfjellet etter at det ble svært glatt på vegen etter snøfallet som kom torsdag.

Bilene ligger strødd på Venabygdsfjellet etter at det ble svært glatt på vegen etter snøfallet som kom torsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble et ordentlig trafikkaos på Venabygdsfjellet da snøen meldte sin ankomst torsdag. Også på Strynefjellet ble vegen stengt på grunn av en ulykke på det dårlige føret.

DEL

LILLEHAMMER: – Det er kaos i vegen opp hit. Det står trailere nedover hele vegen. Det er ikke noe nytt, for vegen nedover herfra er jo et geitråk, sa Ola Isum fra Lundes på Venabygdsfjellet til GD ved 11-tiden torsdag.

Da var kaoset allerede i gang.

Han fortalte om stor trafikk i området på grunn av høstferieavvikling, og at det derfor var lite heldig at vegen ned mot Venabygd kirke «var full» av lastebiler med problemer på snøføre.

– Det har kommet tre centimeter med snø på Venabygdsfjellet. Det begynte i dag tidlig, fortalte Isum.

Har du tips eller bilder om trafikken der du er? Send til tips@gd.no!

– Hvis det brenner oppe på fjellet nå, hva skjer da?, undret han videre.

– Det er 12 biler i grøfta. Det er på Venabygdsfjellet, på Gålå, i Hafjell og på Skei vi har de største utfordringene i snøværet, fortalte Ove Thoresen fra Dombås, som driver Viking Gudbrandsdal, til GD klokka 12.30.

SNØFØRE: Dette bildet er tatt ved Mesnali torsdag. Det samme synet møtte folk på alle fjelloverganger på Østlandet torsdag, og flere steder ble det store problemer.

SNØFØRE: Dette bildet er tatt ved Mesnali torsdag. Det samme synet møtte folk på alle fjelloverganger på Østlandet torsdag, og flere steder ble det store problemer. Foto:

KØ: På Riksveg 15 over Strynefjellet førte snøfall til trafikale problemer torsdag. To lastebiler kolliderte og stengte vegen i lengre tid. Dette bildet ble tatt ved Grasdal vest klokka 12.07.

KØ: På Riksveg 15 over Strynefjellet førte snøfall til trafikale problemer torsdag. To lastebiler kolliderte og stengte vegen i lengre tid. Dette bildet ble tatt ved Grasdal vest klokka 12.07. Foto:

Vegen ble stengt

Både ved Venabygd kirke og ved Trabelia var det problemer utover torsdagen.

Ved 12-tiden meldte også Politiet i Innlandet om problemene på fylkesveg 27. De skrev der at flere biler skulle ha kjørt av vegen.

Operasjonsleder Per Solberg fortalte til GD ved 12.30-tiden at det ble jobbet på stedet med både dirigering og strøing.

– Det er både vogntog og en bobil, i tillegg til flere personbiler, som har havnet i grøfta. Det jobbes på stedet, sa Solberg.

– Det er ingen som er skadd, sa han videre.

Kjettinger legges på

Hos Vegtrafikksentralen ble det bekreftet at lastebilene på fylkesveg 27 holdt på å legge om til kjettinger på grunn av føret.

– Jeg vet ikke hvordan vi skal få fortalt dem at de må legge om før de kjører opp i høyden, sa trafikkoperatør Nils Aae til GD.

Også på Strynefjellet, riksveg 15, var det trøbbel. Ved 11-tiden torsdag ble vegen stengt på grunn av en ulykke. Det skjedde mellom Ospelitunnelen og Grasdaltunnelen. Begge sjåførene mistet førerkortet etter hendelsen, ifølge NTB.

– Strynefjellet er stengt på grunn av bilberging nedover på vestsiden. Det er to lastebiler som har kjørt i hverandre. Begge har dårlige dekk, så de må berges. Det tar litt tid, sa Aae, som fortalte at det på de fleste fjelloverganger har lagt seg noe snø.

– Legg om!

Flere steder på Østlandet ble det kjørt «slapseplog», som brøyter unna det verste av den lille nedbøren. I en Twitter-melding skrev Vegtrafikksentralen Øst at det var snødekke og slaps på alle fjelloverganger.

De meldte at snøgrensa var på 300 meter.

– Alle som kjører mot fjelloverganger må ha vinterdekk i dag, skrev de.

Tips Oss
Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags