Bussturen endte én meter fra husveggen – Langes gate sperret

Ikke langt igjen til husveggen.

Ikke langt igjen til husveggen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LILLEHAMMER: I morgentimene tirsdag er det svært glatt i Lillehammers bratte gater. Mens kommunens vegmannskaper drev med skraping, fikk en bybuss problemer på det glatte føret, og skled ut av vegbanen. Ferden endte bare én drøy meter fra husveggen til ei boligblokk i Grønstad gate.

– Den kom nesten inn i soverommet mitt, sier en forskrekket Inger Middelthon, som lå og sov da hun hørte et smell utenfra.

En buss sperrer Langes gate.

En buss sperrer Langes gate. Foto:

Truls Hanssen i kommunens veg- og trafikkavdeling, sier til GD at det er busselskapet og sjåførens ansvar at bussene er skodd etter forholdene.

– Vi gjør det vi kan får å holde veger og gater i god stand. Mandag ettermiddag strødde vi i Langes gata. Tirsdag morgen ble det skrapt for å få fram igjen grusen i snø- og isdekket. Vi holder vegene og gatene i så bra stand som det er mulig, sier Hanssen.

Teamleder drift, Tommy Forseth, i Opplandstrafikk, forteller at han tirsdag morgen ble oppringt og informert om uhellet, men at han selv hadde oppdrag på Otta.

– Jeg forsto på det som ble sagt at bussen ikke hadde kjettinger på. Det ville vært ønskelig om det ble strødd tidlig på morgenen, før rushtrafikken starter. Vi må ta kontakt med kommunen og Unibuss for å snakke sammen om hvordan vedlikeholdet bør være. Langes gate er sterkt trafikkert av buss, bil og ambulanse, og må etter min mening prioriteres ekstra høyt hva gjelder brøyting og strøing.

Forseth sier han er glad at det ikke var andre biler og heller ikke fotgjengere på stedet da bussen begynte å skli.

Artikkeltags