To personbiler kolliderte onsdag front mot front på E6 ved Brekka mellom Vinstra og Kvam.

– Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.22 og satte i gang trippel varsling. Det vil si at politi, brannmannskaper og ambulanser rykket ut, forteller operasjonsleder Ann Karin Sundgården ved Innlandet politidistrikt.

To satt klemt fast

Den ene bilen med bilfører og passasjer er hjemmehørende i midtdalen. I den andre bilen, registrert i Trøndelag, var bilfører alene.

Alle de tre involverte personene ble hardt skadd i ulykken, og to av dem satt en stund fastklemt.

Begge de to personbilene fikk store materielle skader.

Politiet opplyser de tre skadde personene er godt voksne.

– Årsaken til ulykken er ikke avklart, men per nå ser det ut til at den ene bilen har vært borti hengeren på en tredje bil, før den så kom over i feil kjørebane og kolliderte med en møtende bil, forteller politiets operasjonsleder Ann Karin Sundgården.

To luftambulanser i aksjon

En av de skadde ble fløyet til sykehuset i Lillehammer, mens en ble fløyet til Ullevål sykehus. Den tredje skadde personen ble kjørt i ambulansebil til sykehuset i Lillehammer. Mens ferietrafikken gikk tett på E6, gikk det langt raskere i lufta.

– Vi brukte om lag 20 minutter fra vi tok av i Kvam til vi landet ved Lillehammer sykehus, forteller ambulansepilot Øyvind Alnes.

AMK Innlandet rekvirerte luftambulanser både fra basen på Dombås og fra luftambulansebasen på Ål i Hallingdal.

Ulykken etterforskes

Bilvrakene var fjernet fra E6 og trafikken gikk som normalt igjen onsdag kveld klokken 17.20.

– Politiet var da ferdig på stedet, men det gjenstår videre etterforskning som innebærer avhør av eventuelle vitner og de involverte i ulykken, opplyser Sundgården.

Det var en kvinne og en mann som ble brakt til sykehuset i Lillehammer for behandling.

– Skadeomfanget på de to er foreløpig uavklart. Det er snakk om bryst og bruddskader. Tilstanden er stabil for begge, opplyser kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Sykehuset Innlandet onsdag kl. 19.00.

Kvinnen i 60-årene som ble fraktet til Ullevål er alvorlig skadet, opplyser sykehuset.