Gå til sidens hovedinnhold

Hele Norge på tur i dag 

Artikkelen er over 3 år gammel

Tusenvis av nordmenn utnyttet det fine høstværet og la ut på søndagstur i dag. Den Norske Turistforening melder om ny deltakerrekord på Kom deg ut-dagen.

KOM-DEG-UT-DAGEN

- I dag har mer enn 47 000 mennesker vært på tur sammen med DNT på Norges nasjonale turdag, Kom deg ut-dagen.  Vi har hatt en fantastisk dag med aktiviteter, turer og bålkos over hele landet, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas i en pressemelding.
 

Eksplosiv vekst blant barn og unge 

Og at interessen for friluftsliv er stor er det ingen tvil om. Helt ferske medlemstall fra DNT viser en eksplosiv økning i antall barnemedlemmer. Hittil i år er økningen på over 11 prosent.   

- DNT ønsker at flest mulig skal oppleve gleden ved å være ute i naturen, og våre tilbud i nærområdet rekrutterer stadig nye friluftsentusiaster. Barnas Turlag-aktivitetene er så populære at vi jevnlig må øke antall turer, sier Øveraas.  

Første september registrerte DNT en økning i medlemstallet på hele 6.3 prosent på landsbasis med nesten 18.000 flere medlemmer enn på samme tid i fjor.     

- Nå har vi passert 300.000 medlemmer, og vi ser at det er spesielt stor etterspørsel etter friluftstilbud i nærheten av der folk bor. I dag har vi 151 ulike arrangement over det ganske land, takket være våre frivillige sier Øveraas.  


 

Friluftsliv for folkehelsa 

På Sognsvann i Oslo møttes alle friluftsorganisasjonene til en skikkelig stormønstring for Friluftslivet. AP-leder Jonas Gahr Støre åpnet dagen og Friluftslivets uke.   

- Det er fint å se så mange på tur i dag, tusen takk til alle de frivillige som legger til rette for at flere kommer seg ut. Det er viktig at vi politikere verdsetter hvor mye friluftslivet betyr for en sunn og glad befolkning, sa Støre.   
 
Styreleder i DNT, Berit Kjøll delte ut en huskeliste for friluftslivet og folkehelsen til de fremmøtte politikerne.  
 
- Det er flott at politikerne viser at de setter pris på friluftslivet. Vi håper at det også vil reflekteres i prioriteringene til Stortinget til høsten. Det er jo så mye bedre å investere i å forebygge enn å reparere. En satsing på friluftsliv kan spare samfunnet for store summer, sa Berit Kjøll.  

FAKTA 

* Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres vinter og høst over hele landet.

* På høstens Kom deg ut-dag kan familier teste ut aktiviteter som kanopadling, fjellklatring, slakk line, natursti, orienteringsløp, spikkekurs, knutebinding og mye mer.

* Tidenes første Kom deg ut-dag var i september 2006.

* Se oversikt over alle arrangementene på www.komdegut.no