DNT-hyttene Djupslia, som ligger i Øyerfjellet, og Vetåbua, som ligger i Ringebu-fjellet, har begge fått slått i stykker låsene på døra. Fra hyttene er det stjålet mat for flere titalls tusen kroner. Begge er selvbetjente hytter.

Les også: Denne redningsmannen hentet ned den døde basehopperen

Politiet har lite å gå etter i saken, men ser innbruddene i sammenheng på grunn av måten de er utført. Nå ønsker de tips fra hytte- og fjell-folket i områdene.

– Vi fikk melding i 18-tiden tirsdag kveld om dette fra DNT lokalt. Det er lik modus på begge innbruddene. Vi er avhengige av tips fra publikum. Det skal ha vært observert en bil i området, men vi vet ikke om denne er involvert, forteller Hallgrim Ous hos politiet til GD.

Les også: Dette var den store juli-favoritten hos DNT

Turfølge oppdaget innbruddet

Et turfølge med ungdommer som har vært på tur i fjellet oppdaget det første innbruddet. De ankom Vetåbua tirsdag ettermiddag og fant to kasser med mat stående ved vegen. De trodde dette var matleveranse og tok det med seg ned til hytta.

– Det kan tyde på at innbruddstyvene enten har blitt overrasket av noen eller at de har glemt det igjen. Da turfølget kom ned til hytta så de at det hadde vært innbrudd, sier Ous.

Matlageret på Vetåbua var helt tomt. Styreleder i DNT Lillehammer, Tom Harald Hansen, opplyser at de vanligvis teller opp matvarer for 30 til 40.000 kroner på den hytta ved sesongslutt.

Les også: I dag er den store DNT-hyttedagen

– Pengene i det er en ting. Vi har forsikret dette. Men verre er det at en gruppe med ungdommer kom dit uten å kunne få middag, sier Hansen.

– Det er fryktelig trist, sier han videre.

Vil varsle DNT-kollegaer

Tom Harald Hansen har tirsdag ettermiddag vært i samtaler med tidligere styreleder Ragnvald Jevne, som var styreleder i 13 år før han ga seg i mars. Ingen av dem kan huske å ha vært borti noe lignende.

– Nei, det har ikke vært mye av det, sier Hansen, som nå vil kontakte andre i DNT-selskapet.

– Vi kommer nå til å varsle DNT sentralt om dette, slik at de er oppmerksomme på det. Begge disse hyttene lå nær vegen. Vi kommer også til å kontakte DNT i Hedmark, fortsetter han.

Les også: Kommunen vil kjøpe fakkelmannen