Lillehamringen Jo Røislien blotter sin egen sperm i TV-programmet "Kampen for Livet" på NRK 1 Palmesøndag. Programmet startet klokka 21.20.

Ikke for moro skyld, med for å klone sitt DNA. Rett og slett for å se hvordan det ville klare seg, sammenlignet med for eksempel når dyr klones.

- Men vi gjør ikke noe slemt! Det å eksperimentere med bakterier, og et lite spermrace, det tåler vi, sa Røislien til VG søndag ettermiddag.

– Det går så fort på de forskningsfeltene at de fleste av oss ikke har lært det på skolen. Så det må ut til folk – et grunnkurs i bioteknologi for alle sammen. Folk er livredde for kloning, men hva er det, da? De ser på genmodifisering som noe negativt, men tenker ikke på at vi har holdt på med det i hundrevis av år. Avl er jo genmodifisering, påpeker vitenskapsentusiasten, sa han for å gjøre forsøkene mer håndfaste og ikke fullt så skumle.

Røislien (44) er biostatistiker og forsker. Han ble landskjent i 2011 gjennom TV-serien "Siffer", et populærvitenskapelig matematikkmagasin.