Mulig sammenheng mellom tyverier av gravemaskiner

Ramirent Lillehammer ble utsatt for tyveri av tre gravemaskiner.

Ramirent Lillehammer ble utsatt for tyveri av tre gravemaskiner. Foto:

Av
DEL

Tre gravemaskiner er stjålet fra Ramirent på Lillehammer. Lignende tyverier har skjedd i Trøndelag, og politiet utelukker ikke at det kan være en sammenheng.

Tyveriene fant sted natt til 4. september. Maskinene som ble stjålet, var en ett tonns Wacker Neu, og en to tonns og en fem tonns Volvo-gravemaskiner. Alle maskinene var gule.

– Det er observert en lastebil i området, og politiet ønsker opplysninger fra publikum om denne. Observasjonen ble gjort i tidsrommet 3.00-3.30 natt til 4. september, skriver politiet i pressemeldingen.

– Det har vært lignende tyverier i Trøndelag, og politiet utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom disse, skriver politiet i en pressemelding videre.

Bjørn Bjørnstad, leder for etterforskningsseksjonen ved Lillehammer politistasjon, utdyper at politiet tror de tre gravemaskinene kan ha blitt kjørt vekk i den etterlyste lastebilen.

– Politiet i Trøndelag har lagt ut et bilde av et kjøretøy som har mange likheter med det vi etterlyste etter et innbruddstyveri i Overhalla rett før helgen. Det er denne sammenhengen vi etterforsker opp mot nå, sier han.

Tidligere i år ble det meldt om en rekke tyverier av GPS-utstyr fra gravemaskiner flere steder i landet. Politiet uttalte den gang at de mistenkte at en omreisende tyvebande kunne stå bak.

Politiet utelukker ikke at det kan være sammenheng mellom disse og tyveriene på Lillehammer.

– Men det er ikke den sammenhengen vi fokuserer på nå. Først og fremst ønsker vi å få sjekket ut denne lastebilen, sier Bjørnstad.

Les også: Overvåkingsbilder skal hjelpe politiet etter gravemaskintyveriet 

Artikkeltags