Ulmer fortsatt på brannstedet

Slik ser det ut på brannstedet lørdag kveld klokken 19.40.

Slik ser det ut på brannstedet lørdag kveld klokken 19.40. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De store sidefløyene på Dovrefjell Hotell er reddet. Søndag morgen vokter brannvesenet fortsatt ved brannstedet.

DEL

Brannvesenet og medhjelpere greide å berge sidefløyene til Dovrefjell hotell, etter at det lørdag kveld brøt ut storbrann.

Natt til søndag har det vært brannvakter på stedet og søndag morgen ulmer det fortsatt i midtfløyen av hotellet.

Brannmannskapene begynte litt før klokken 21.00 lørdag kveld å rive vegger i det massive trebygget for å hindre at brannen skulle spre seg til sidefløyene av hotellet. I dette arbeidet ble det brukt gravemaskiner og mannskap fra lokale entreprenører. Dette arbeidet medførte at brannen ble dempet og brannmannskapene har klokken 22.18 god kontroll på brannen som nå er på retur.

Det ser ut til at brannmannskapene greier å berge to gamle hotellfløyer med gjesterom. I beste fall kan også spisesalen på hotellet bli reddet.

Brannmannskapene og gardbrukere som kjører vatn i tankvogner til stedet, arbeidet iherdig for å berge den nyrenoverte svømmehallen til hotellet.

To av familiene som eier hotellet bodde i deler av bygningen og har mistet mange av sine private eiendeler.

Begge familiene var bortreist i middagsselskap da den store røykutviklingen ble oppdaget og varslet klokken 17.24. Bare minutter senere stod hotellet i lys lue.

Det er brannkorps fra Sel, Vågå, Lesja og Dovre med i slokningsarbeidet. Det er de eldste delene som nå står igjen etter at brannen har herjet i omlag tre timer..

Det har underveis vært opp til ti meter høye flammer som slår ut av hotellet.

Brannen ble oppdaget da en av de ansatte kom for å hente noen papirer i resepsjonen.

Politiet på stedet sier til GD klokken 18.50 at det ikke er personer inne i hotellet.

Det er stort oppbud av brannmannskaper på stedet fra hele norddalen. Været på stedet er kaldt, klart og uten vind.

Hotellet er i daglig drift, men det skal ikke ha vært personer i hotellet denne helga.

Hotellet ble for ett års tid siden kjøpt av tre familier som sammen driver hotellet.

GD har journalist Vidar Heitkøtter på stedet. Politiet ba GDs medarbeider og andre vitner om å holde avstand til brannstedet mens brannen var på sitt mest intense.

- Vi hører hele tiden små smell og eksplosjoner inne fra hotellet der brannen stadig øker på, rapporterer Vidar Heitkøtter til GD.no Brannen er på sitt mest intense i området som huser resepsjonen, midt på den lengste bygningsdelen av hotellet, sa Heitkøtter til GD.no klokken 18.55.

Hotellet ble bygd som sykehus av tyskerne under 2. verdenskrig og hadde da 600 sykesenger. Det var et av de største feltlasarettene i Norge. Den store bygningen består av trematerialer som brannen fikk godt tak i.

Etter krigen var det i en lang periode Landsorganisasjonen (LO) som eide og drev hotellet.

Brannmannskaper og politi var klokken 19.40 i gang med å sikre gassanlegget i tilknytning til hotellkjøkkenet og greide å skjerme det fra brannen.

Les også:

Se flere bilder fra brannen her!

Kjemper en tøff kamp for å slokke ilden

------------------------

Her kan du lese om da reportere fra TV-serien «Åndenes makt» besøkte hotellet i sommer. Vertskapet fortalte om underlige ting som skjedde på hotellet:

- Nifst på hotellet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken