Ulv på Lesja

MØTTE ULV: Egil Skogum på Lalm møtte ulven i Vestsidevegen på Lesja. Skogum har sett ulv før, han har gode bilder av sporene. Skogum driver hundeoppdrett, og er med på det kommunale fellingslaget i Vågå. Foto: Helene Hovden

MØTTE ULV: Egil Skogum på Lalm møtte ulven i Vestsidevegen på Lesja. Skogum har sett ulv før, han har gode bilder av sporene. Skogum driver hundeoppdrett, og er med på det kommunale fellingslaget i Vågå. Foto: Helene Hovden Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LESJA: Egil Skogum fra Lalm møtte en ulv i Vestsidevegen på Lesja torsdag.

– Jeg har sett ulv før, og jeg har bilder av de store sporene. Det er ingen tvil, sier Skogum som traff på ulven klokken 10.45 like sør for Prestgardsbrua.

Ung hannulv

Skogum ser selv med i det kommunale fellingslaget i Vågå. Han varslet straks rovviltkontakten i Lesja, og han har meldt fra til Vågå. Den enslige ulven kan være i traktene mellom Lesja og Vågå.

– Det var ingen stor ulv. Mest sannsynlig en ung hannulv, opplyser Egil Skogum som er ivrig friluftsmann, hundeoppdretter og jeger.

Husdyreierne varslet

Statens naturoppsyn er varslet. Også til beitelagene i Lesja er det sendt ut melding om ulveobservasjonen. For to år siden var det to ulver som drepte og skadet et stort antall sauer og lam i Lesja og Romsdal.

Artikkeltags