Gå til sidens hovedinnhold

WWF: Gratulerer! Sp: Forakt for beitenæringen

Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (NTB): Regjeringens beslutning om å ikke tillate felling av fire ulveflokker i Hedmark er forakt for dem som bor og driver med beitenæring i ulvesonen, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Det er forakt for dem som bor og driver med beitenæring i ulvesonen at Høyre og miljømyndighetene nå overprøver både Stortinget og lokale rovviltnemnder og likevel ikke vil tillate lisensfelling av 47 ulver, sier Vedum.

– Nå blir det likevel ikke mulig å ta ut fire ulveflokker i Hedmark. I praksis gjør klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen Hedmark til et ulvereservat der ulv har prioritet foran lokalbefolkning og beitedrift, sier han videre.

At Høyre og Frp har besluttet at det ikke skal være mulig å ta ut ulv der ulven faktisk finnes, viser hvor ensidig og virkelighetsfjern ulvepolitikken til dagens regjering er, fortsetter Vedum som selv bor i Hedmark.

GD mener: Tilbake til skyttergravene i ulvedebatten

– Regjeringen bruker som begrunnelse at det er for lite skadepotensial hos ulveflokkene i Hedmark, men grunnen til det er jo at nær sagt all beitedrift i Hedmark er lagt ned allerede på grunn av de store problemene med ulv. Det oppleves som en hån for dem som bor i Hedmark at myndighetene nekter å ta hensyn til hvordan deres liv påvirkes av å ha ulv i nærmiljøet, sier han.

WWF: – Ulvene får leve

Oslo (NTB): WWF-leder Nina Jensen er storfornøyd med regjeringens beslutning om å kutte kraftig i den foreslåtte lisenskvoten for felling av ulv.

– Ulvene får leve! Dette er en ubeskrivelig dag for alle som er opptatt av natur! Gratulerer og tusen takk Vidar Helgesen Erna Solberg, skriver Jensen på Twitter.

– Vi har reddet våre ulver. Takk, Vidar Helgesen, for den beste julegaven noensinne, og for at du står opp for naturen, skriver hun videre. 

Les også

Helgesen sier nei til mer ulvejakt i Hedmark