Ulvejakta kan starte som planlagt tirsdag

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kravet om å stanse ulvejakt behandles av rettsvesenet først torsdag. Dermed kan jakten på Slettåsflokken i Trysil starte som planlagt 1. januar.

DEL

Oslo byfogdembete bestemte mandag at den ikke vil behandle dyrevernsorganisasjonen NOAHs krav om midlertidig forføyning om å stanse ulvejakta før torsdag 3. januar, melder NRK. Dette innebærer at den planlagte jakten på Slettåsflokken i Hedmark kan starte som planlagt.

Det er Regjeringens vedtak om å felle Slettås-flokken innenfor ulvesonen som har ført til at NOAH går til søksmål mot staten.

NOAH mener regjeringens vedtak strider mot grunnloven. Fredag leverte advokat og jussprofessor Mads Andenæs ved Universitetet i Oslo en midlertidig forføyning på vegne av organisasjonen.

Klima- og miljødepartementet vedtok i desember å felle Slettås-flokken innenfor ulvesonen, men verne Hobøl og Mangen. Totalt har departementet sagt ja til å felle 29 ulv, tre av dem innenfor ulvesonen. Vedtaket har blitt møtt med kritikk fra flere kanter.

Naturbruksalliansen på sin side oppfordrer til fakkeltog mot regjeringens rovdyrvedtak, fordi de mener det ikke blir tatt ut mange nok ulv i ulvesona.

"Vi mener at regjeringa må etterleve Stortingets bestandsmål for rovdyrbestandene, nå er vi grundig lei og krever at Erna tar ansvar."

Fakkeltoget skal finne sted i Oslo 8. januar, og Oppland Bondelag har organisert busskjøring for deltakere inn til Oslo.

Naturbruksalliansen er arrangør av fakkeltoget. Medlemmer i alliansen er Norges Bondelag,  Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Norsk Sau og Geit, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Norges Skogeierforbund, Norskog, Glommen Skog, Norsk Almenningsforbund og Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk.

Artikkeltags