Mandag ble det klart at departementet åpner for å felle hele Slettås-reviret.

– Dette er første gang det åpnes for lisensfelling innenfor ulvesonen. Denne beslutningen følger opp Stortingets vedtak fra 2017 om at vi skal ha forvaltning av ulv innenfor ulvesonen, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) i en pressemelding.

Rovviltnemndene foreslo å skyte 43 ulver i løpet av lisensjakten, blant dem tre flokker med totalt 17 dyr innenfor ulvesonen – de etablerte revirene i Hobøl, Mangen og Slettås.

Anbefalingen er møtt med flere klager, og mandag ble regjeringens vedtak kjent.

– Regjeringen forholder seg til rovviltforliket, som sier at vi skal ha både rovvilt og beitedyr i Norge. Vi arbeider kontinuerlig for å redusere tap av beitedyr til rovvilt og å sikre levedyktige bestander av ulv, bjørn, jerv, gaupe og kongeørn, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

To ulver skutt søndag

To ulver er felt i Rendalen i Hedmark som del av den såkalte lisensjakten.

Ulvene, en tispe og en hann, ble skutt søndag ettermiddag, skriver Nationen.

De befant seg utenfor området som er definert som ulvesone, og dermed teller de inn på kvoten for jakt utenfor sonen i Hedmark og Akershus. Det er nå ett dyr igjen på denne kvoten.

Det er myndighetene som regulerer hvor mange ulv som kan skytes. Jakten innenfor sonen for ulv starter 1. januar, mens jakten utenfor varer fra 1. oktober til 31. mars.