En sau ble drept langs den kommunal veien, Dålåstigen, i Sør-Fron ved 08-tida i går morges. Gardbruker Johannes Steig hadde ulven på kloss hold og er ikke i tvil.

- Dette var ulv, sier han.

Og Mogens Lorentzen i Statens Naturoppsyn bekrefter overfor GD at det var ulv som var på besøk ved bebyggelsen i Øverbygda i Sør-Fron i går.

- Ulv!

Historien er denne: Datteren til Steig, var på vei til skolen. Hun går fra garden Steig og bort til Almekrysset, for å ta bussen til ungdomsskolen. Slik var det også i går morges. Men hun skulle møte et noe uvanlig syn på vei til skolen.

- Hun kom løpende mot garden og ropte at jeg måtte jage ulven som gikk i veien. Jeg trodde først at hun tullet, sier Johannes Steig til GD.

Han ble med for å se. Og synet som møtte han var intet mindre enn en voksen ulv.

Ulven gikk etter det kommunale veien, bare noen få meter sør for garden. Der hadde ulven fått tak i en sau. Sauene til Steig går ute på dagtid.

- Datteren mi lurte på om det var farlig å gå. Jeg sa at ulven er mer redd enn henne. Så hun gikk.

Steig ville jage vekk ulven.

- Jeg tenkte å ta børsa, men fant fort ut at jeg kunne ikke skyte mot husene til naboen.

Derfor tok Johannes bilen og kjørte bortover mot ulven.

- Jeg kjørte så tett inntil at jeg ikke var i tvil. Det var ulv. En schæfer blir liten i forhold til dette dyret. Jeg kjørte helt inntil ulven og fikk jaget den vekk. Ulven la på sprang oppover jordet, forteller han.

Sauen hadde fått dødelige bitt, men var fortsatt i live da Steig gikk ut av bilen. Han måtte avlive sauen.

- Det var artig å få sett ulv på nært hold, men det er ikke normalt med slike dyr så langt nedi bygda, mener Steig.

Da GD kommer på besøk ligger sauen fortsatt i veikanten, hundre meter fra gardsbygningene. I flådd tilstand, etter at dyret har vært undersøkt.

Kjapt angrep

Mogens Lorentzen i Statens Naturoppsyn var hos Steig i går for å se på skadene på sauen og på sporene etter ulven.

- Det er godt dokumentert at dette er ulv. Dette er en voksen ulv og den har angrepet sauen, som var en åringssøye. Det var etter sporene og dømme et kort og kjapt angrep, sier Lorentzen.

- Ut i fra beskrivelsene vi fikk fra Steig, sportegnene og skade, kan vi slå fast at det var ulv. Vi fulgte sporene, for å se hvor den hadde tatt veien, sier han.

- Vanlig at ulv er så nær der det bor folk?

- Dette var nok uvanlig nært. På denne tida er det å anta at ulven var ute for å finne mat.

Lorentzen sier at ulven trolig har dratt østover. I dag fortsetter de sporingen for å finne ut om ulven har tenkt å slå seg ned i området, eller om dette er et streifdyr.

- Datteren mi lurte på om det var farlig å gå. Jeg sa at ulven er mer redd enn henne. Så hun gikk. <B>Gardbruker Johannes Steig<P>