SKJÅK: - Vi fikk melding om at en sjåfør hadde sett det som kan være ulv ved Storøya Camping ved tre-tiden natt til mandag. Den skal ha krysset vegen, med retning mot Storøya Camping. Vi fant mange spor, men ikke etter ulv. Sporingsforholdene var for dårlige, seier Esben Bøe i Statens Naturoppsyn (SNO).

Han ser likevel ikke bort fra at det er ulv som ble observert. Han har på bakgrunn av dette varslet kommunen, fellingslaget og saueeierlaget.

- Vi ber folk melde fra dersom de ser ulv eller mulige spor, sier Bø, som avventer eventuelle nye observasjoner.

Søndag fulgte SNO to ulver i flere mil mot Lom fra helikopter, uten å komme på skuddhold.

- Det var så ulendt terreng at vi måtte gi oss, opplyste Esben Bø i SNO søndag. De var ute med helikopter søndag, men kom ikke særlig nær. Men sporene ble fulgt i nærmere 2,5 mil.

- Det er de samme dyrene som er sett i Vågå, og som har gått helt fra Grimsdalen. Vi har fulgt sporene gjennom Finndalen helt til de kom inn i bratt og ulendt terreng mot Grotheim.

Felte tispe

SNO felte lørdag ettermiddag ei ulvetispe på 29 kilo ved Toksesetra i Nord-Fron.

- Det var en veldig enkel operasjon. Jeg tror ikke det tok mer enn fem minutter heller fra SNO ankom med helikopter til dyret var skutt, sier rovviltkontakt i SNO, Odd Steinar Granheim.

Leder for jaktlaget i Ringebu, Tore Kleven, sier til GD at de sporet tispa hele lørdagen - og at de bare var 15 minutter bak den omtrent hele tiden. Sporsnø gjorde det enklere.

- Det var derfor en rimelig grei oppgave å felle den når SNO kom. Vi har brukt mye tid og mannskap på dette i dag, sier han.

Jørn Magne Stasviken fra Vågå fikk nærkontakt med den ene av "norddalsulvene" ca 2 km fra Vågå sentrum lørdag morgen.

Det var "løyle" å se ulven på nært hold. Det har jeg aldri gjort før. Den var diger og høgføtt, sier Stasviken, som fikk en naturopplevelse av de sjeldne ved 08.15 tiden i Skogbygda.

Diger

- Jeg kom kjørende og fikk øye på noe langt framme på vegen. Jøss, dette er for digert til å være hund, tenkte jeg. Og ganske riktig. Det måtte være ulv. Den sprang framfor bilen min kanskje 100 meter før den tok av ved oppkjøringa til et jorde. Der ble den stående - og da tok jeg bildet. Den virket ikke sky i det hele tatt, sier Stasviken.

Fellingstillatelsene gjelder i første omgang til 16. mai. Dette gjøres for å forhindre skader i kommende beitesesong, sier Harald Klæbo hos Fylkesmannen.