Åtte skadet, én kritisk, i trafikkulykke på Strynefjellet

Av

Tre personer er fraktet med luftambulanse til sykehus etter en alvorlig trafikkulykke på riksvei 15 på Strynefjellet. Én av dem er kritisk skadd i ulykken. Totalt åtte personer var involvet i ulykken. Kl 19.50 begynner politiet å dirigere trafikken forbi stedet.

DEL

Oppdatert 19.50: Politiet begynner med å dirigere trafikken forbi stedet.

Oppdatert 20.30: Politiet presiserer at de tre skadde som ble fraktet fra ulykkesstedet er blitt fraktet til sykehusene i Trondheim, Ålesund og Førde. De fem andre som var skadet ble fraktet til Lillehammer, Ålesund og Førde.

Oppdatert 20.53: Vegen er ryddet og åpen for fri ferdsel.


To personbiler var involvert i ulykken, som skjedde i 17-tiden, opplyser politiet i Innlandet. En av bilene kom over i feil kjørefelt. De skadde blir fraktet til sykehus i luftambulanse.

– Tre personer ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim. Den ene pasienten er kritisk skadet. Fem personer er kjørt til Lillehammer sykehus med ambulanse, vegen blir stengt en stund framover, opplyser politiet kl 19.18.

Operasjonsleder Kjartan Waage forteller at det er lange køer på stedet. Han ber de ventende førerne smøre seg med tålmodighet til politiet og helsevesenet har fått gjort sine nødvendige undersøkelser og opprydding før vegen kan bli åpnet.

Det satt fem personer i den ene bilen og tre i den andre. En av bilene skal ha kommet over i motgående kjørefelt. Det er store materielle skader på stedet, og bilene har snurret rundt flere ganger i sammenstøtet, opplyser Waage. Alle de involverte er voksne. Det var to fra den ene bilen som ble fløyet til sykehus, og en fra den andre.

Politiet forsøker å avhøre vitner til ulykken. De involverte har ikke vært i stand til å forklare hendelsesforløpet ennå, sier Waage ved 19.30-tiden.

Tips Oss
Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags