Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hørte to kraftige smell

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg tenkte at nå er det sikkert noen som har sprengt noe, sier Nils Skurdal, gardbruker på Vik gard i Kvam, like ved der togulykken skjedde i formiddag.

Skurdal hørte to kraftige smell og gikk ut for å se hva det var. Garden ligger like ved planovergangen.

- Jeg tenkte at nå er det sikkert noen som har sprengt noe. Men da jeg kom ut, så jeg toget stå stille. Da fryktet jeg det verste, sier Skurdal.

Synet som møtte ham var en smadret Nortura-bil i bakparten, en sjåfør i sjokk og to ungdyr som hadde blitt kastet ut under sammenstøtet. De var utrolig nok uskadd.

- Jeg ba sjåføren sitte stille i bilen til hjelpepersonellet kom. Han var tydelig preget, sier gardbrukeren.

Ingrid Sørlie Dokken fra Sel satt midt i toget da det smalt sør for Kvam i formiddag. Hun ante fred og ingen fare da det plutselig rykket til.

- Det var en liten bråstopp – et rykk. Først trodde jeg det var elg vi hadde kjørt på, men så så jeg lastebilen. Heldigvis gikk det bra med sjåføren, sier Dokken, som fikk skyss tilkbake til Sel etter hendelsen.

Hun sier passasjerene fikk god informasjon av NSB i løpet av ventetiden.

 

Mindre sår

Ulykken skjedde like før klokken 12, på planovergangen ved Vik gard, cirka en kilometer sør for Kvam sentrum.  Ambulanser, brannmannskaper og politi har rykket raskt ut til stedet..

Lastebilsjåføren ble sendt til legevakta for sjekk etter å ha fått et mindre sår.

- Vi har fått melding om at det ikke skal være behov for mer ressurser på stedet, sier operasjonsleder Jørgen Berg ved politiets operasjonssentral i Lillehammer.

Dyretransporten var lastet med ungfe. Veterinær konstaterte at samtlige var i fin form,også de to som var løse.

Stengt nord for Vinstra

Dovrebanen er åpnet igjen etter at Jernbaneverket har ryddet ferdig på ulykkesstedet.

Togpassasjerene begynte å gå ut av toget for å se hva som skjedde, men fikk beskjed om å gå inn på toget og forholde seg i ro. Totalt var det 200 passasjerer i toget.

Toget har fått noe materielle skader på lokomotivet.