Mann fra Gudbrandsdalen druknet på badeplass

OMKOM: En person omkom etter en ulykke på en badeplass på Hundorp tirsdag kveld. Det til tross for at det ble gjennomført hjerte- og lungeredning i ambulansen.

OMKOM: En person omkom etter en ulykke på en badeplass på Hundorp tirsdag kveld. Det til tross for at det ble gjennomført hjerte- og lungeredning i ambulansen.

Livet til en voksen mann fra Gudbrandsdalen stod ikke til å redde etter en drukningsulykke ved Grafferdammen på Hundorp tirsdag kveld.

DEL

HUNDORP: I Twitter-meldingen fra politiet, som kom ved 22.30-tiden, het det at de fikk melding om drukningsulykke ved en badeplass i tilknytning til Gudbrandsdalslågen like før klokka 19.30 tirsdag kveld.

Det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet og i ambulanse på veg til sykehus, men vedkommende ble erklært død da ambulansen nådde fram til sykehuset.

Operasjonsleder hos politiet, Atle B. Von Obstfelder, sier at mannen som omkom ved badeplassen i Grafferdammen er fra Gudbrandsdalen.

– På nåværende tidspunkt kan vi ikke si mer enn at han er en voksen mann fra Gudbrandsdalen, sa Obstfelder til GD sent tirsdag kveld.

Ble funnet flytende i vannet

Det var en annen gjest på badeplassen som varslet AMK om drukningsulykken. Han hadde observert mannen flytende under vann, og startet umiddelbart selv hjerte- og lungeredning. Personen skal ha ligget i vannet en stund.

– Det ble utført helsehjelp på stedet i en periode, før dette også fortsatte i luftambulansen på veg til Lillehammer sykehus. Der ble han etter hvert erklært død, sa Obstfelder.

Politiet vet ingenting om hva som var foranledningen til at mannen ble funnet flytende i vannet. Dette vil etterforskningen, som gjennomføres av politiet i Midt-Gudbrandsdalen, forhåpentligvis gi svar på.

Obstfelder kunne tirsdag kveld ikke si om det var flere vitner til ulykken enn personen som tipset AMK og som deretter selv iverksatte redning.

Alle rykket ut

GD har fra beboere i nærheten av Grafferdammen, som ligger mellom Graffer gard og Hundorpvolden småbruk, fått opplyst at det hadde vært et stort oppbud av nødetater på stedet. Badeplassen ligger ikke mange hundre meter unna E6.

Tipsene GD har mottatt fra naboer, forteller at det gjennom tirsdagen var folk som badet i dammen.

110-sentralen i Innlandet kunne fortelle at de hadde personell på stedet som bisto etter ulykken.

Brannvesenet, ambulanse og politiet rykket alle ut etter melding om ulykken.

Artikkeltags