- Umenneskelig av Utlendingsnemda

Artikkelen er over 11 år gammel

Soknepresten i Biri, Knut Yngvar Sønstegaard, raser over behandlingen av Louis Darren. - Kunne det falle Utlendingsnemda inn at noen faktisk gifter seg fordi de er glad i hverandre, spør Søstegaard.

DEL

LILLEHAMMER: Det var mandag kveld i forrige uke at Louis Darren ble hentet av politiet uten varsel, og sendt hjem til hjemlandet Nigeria. Hjemme på Biri satt kona Elisabeth Skundberg Darren fortvilet igjen med parets seks måneder gamle baby.

Louis Darren hadde da vært i Norge siden 2001. Utvisningsvedtaket ble gjort etter at det kom frem at han hadde jobbet i seks måneder uten arbeidstillatelse fra norske myndigheter. Louis betalte skatt for arbeidet, og hevdet at dette ble gjort i god tro, uten at argumentene nådde frem hos UDI. Dette får sinnet i kok hos sokneprest Sønstegaard.

- Dette gjør meg virkelig opprørt. Hvilken forbrytelse har Loius Darren gjort som gir de norske myndighetene rett til å kaste ham ut av landet med en dom om å ikke vende tilbake før om fem år, spør soknepresten.

Brudd på FNs barnekonvensjon

Han reagerer særlig på at vedtaket innebærer at Darren ikke får lov til å komme inn i Norge før om fem år igjen.

- Hva med barnet? Har ikke det rett til samvær med sin far, spør Sønstegaard som mener dette må være et brudd på FNs barnekonvensjon.

Soknepresten fnyser av UDIs påstander om at ekteskapet med Elisabeth Skundberg kun var et proformaekteskap for å sikre oppholdstillatelse.

- Burde ventet på Strasbourg

- Jeg har hatt god kontakt med paret, som er inderlig glad i hverandre. Kan UDI underslå det? Jeg går god for at dette er to mennesker som er glad i hverandre og som ønsker å leve sammen. Som vigselsmann i Den norske kirke må jo jeg i UDIs øyne ha gjort noe fryktelig galt da jeg var med på å stadfeste deres ekteskap, konkluderer Sønstegaard.

Han mener UDI og norske myndigheter burde ventet med utkastingen til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg hadde kommet med sin avgjørelse i saken.

Artikkeltags