Jordras på Lalm – bolighus truffet av løsmasse

Arne Reieremo (bak t.h. i bildet) bråvåknet av at løsmasser fra et jordras traff huset hans natt til fredag på Lalm.
Martin Sletten i Vågå brannvesen opplyser at etaten vurderer fortløpende om de skal evakuere beboerne i området. Han håper at de skal få fagfolk inn in området i løpet av dagen.

Arne Reieremo (bak t.h. i bildet) bråvåknet av at løsmasser fra et jordras traff huset hans natt til fredag på Lalm. Martin Sletten i Vågå brannvesen opplyser at etaten vurderer fortløpende om de skal evakuere beboerne i området. Han håper at de skal få fagfolk inn in området i løpet av dagen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

VÅGÅ/LALM: Det skal ha gått et mindre jordras på Lalm fredag morgen, opplyser politiet til GD. Det var en privatperson som meldte ifra om hendelsen til politiet.

Omfanget av jordraset er foreløpig uklart. Det skal være bratt bak huset i Øverbygdsvegen og det skal ha kommet en del vann inn i kjelleren til det berørte bolighuset.

Bråvåknet av løsmassene

Huseieren Arne Reieremo bråvåknet av at løsmasser fra jordraset traff huset hans natt til fredag.

– Jeg våknet ved firetiden av merkelige lyder. Jeg gikk opp for å sjekke og fant at kjelleren sto under vann. Den ble fylt på få sekunder, sier Reieremo til avisa Norddalen.

Han priser seg lykkelig over at det gikk så bra som det gikk.

Hadde ikke raset stoppet lenger opp hadde huset trolig blitt revet med, mener han og naboer som kom til stedet.

Geolog vil undersøke stedet

Kjartan Våge, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, opplyser at NVE og geologer er varslet og på vei til stedet. Årsaken til jordraset er trolig at vannet har kommet feil nedover dalsiden. Eiendommen som er rammet ligger litt for seg selv.

Bolighuset skal ha blitt truffet av løsmasse, men det skal ikke være snakk om store skader, ifølge vakthavende ved NVEs jordskredvarsling, Mads-Peter Dahl.

NVE kommer til å sende ut et nytt varsel fredag med oppdaterte prognoser. Per nå er faregraden på nivå tre av fire (oransje), og situasjonen betegnes som alvorlig.

– Er det fare for at det vil gå flere jordskred lokalt?

– Dette er veldig nedbørsavhengig, sier Dahl og henviser til lokale myndigheter som kjenner området.

Jordraset skal ha gått på vestsiden av Lalmsvatnet i området Drogje som er merket av på kartet og ligger på oversiden av Øverbygdsvegen.

Jordraset skal ha gått på vestsiden av Lalmsvatnet i området Drogje som er merket av på kartet og ligger på oversiden av Øverbygdsvegen. Foto:

Tips Oss
Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags