Lommedalen-saken utsatt – tiltalt mor kjørt på sykehus

Sorenskriver Pål Prestesæter er dommer i Lommedalen-saken, som går for Valdres tingrett, men holdes på Gjøvik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sorenskriver Pål Prestesæter er dommer i Lommedalen-saken, som går for Valdres tingrett, men holdes på Gjøvik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Rettsbehandlingen av Lommedalen-saken er utsatt i en uke fordi den tiltalte moren til avdøde Angelica Heggelund (13) er innlagt på sykehus.

Den 45-årige kvinnen ble ved 10.30-tiden tirsdag hentet i ambulanse fra tinghuset på Gjøvik og kjørt til sykehus. Ifølge forsvarer Aasmund Sandland ble hun akuttinnlagt.

Etter at kvinnen var sendt til sykehus møttes partene i retten for å finne ut hva som nå skulle skje med den videre behandlingen av saken. Kvinnens forsvarer opplyser at saken er utsatt til tirsdag 2. mai.

Den tiltalte kvinnen hadde store problemer under forklaringen sin i retten tirsdag morgen, slik situasjonen også var på rettssakens første dag mandag. Etter bare fire-fem minutter tirsdag formiddag måtte hun ha en pause.

Moren er tiltalt for grov mishandling etter at datteren ble funnet død i ei hytte på Beitostølen nyttårsaften 2015. Dødsårsaken var avmagring.

Det straffbare forholdet omtales som Lommedalen-saken fordi jenta og moren bodde i Lommedalen i Bærum før de flyttet til familiens hytte. Ifølge tiltalen skal moren gjentatte ganger ha forsøkt å unndra seg helsehjelp og inngripen.

Artikkeltags