VINSTRA: – Vi har gått til valg på det. Etter mitt syn er det den viktigste saken de neste fire årene.

– Med skifte i Ringebu gjør det saken enklere?

– Ja, det ser sånn ut. Og Sør-Fron er også med, så dette ser bra ut. Større kommune gir bedre tjenester. Det er min oppfatning

Folkeavstemning?

– Ringebu har vedtatt folkeavstemning om spørsmålet. Din holdning til det i Nord-Fron?

– Vi ønsker en storkommune. Men vi skal selvfølgelig lytte til folket, enten via folkeavstemning eller innbyggerundersøkelse. Her vil jeg lytte til hva vårt nye kommunestyre mener.

– Storkommune med Vinstra som «hovedstad»?

– Det er ikke selvsagt. I en slik prosess handler det om å gi og ta. Nærhet til gode tjenester for innbyggerne er vel så viktig.

– Har ikke Ap i midtdalen nærmest skissert kommuneadministrasjons-kartet?

– Vi har diskutert det, men ingenting er bestemt. Det blir en ny prosess.

– Ambisjoner om å bli midtdalsordfører?

– Det har jeg ikke reflektert over. Uansett blir det neppe aktuelt i denne perioden. Det er lagt et løp for dette fra sentralt hold som vi også må forholde oss til. Det som er viktig er at vi tar tak i det på egen hånd og starter arbeidet, sier Støstad, som tiltrer med rent flertall og blanke ark i oktober. Det er en drømmesituasjon, mener han.

Slik blir kommunestyrene

Sjekk sammensetningen i alle kommunene

* Øyer

* Gausdal

* Ringebu

* Sør-Fron

* Dovre

* Lom

* Lillehammer

* Lesja

* Nord-Fron

* Vågå

* Sel

* Nord-Fron

* Skjåk

* Sør-Fron

 

Ikke sololøp

– Men ikke dermed sagt at dette blir en sololøp for Ap de neste fire årene. Jeg er tilhenger av samarbeid og det skal vi ivareta.

– Det ble litt ampert på slutten av valgkampen, der dere beskyldte de borgerlige for å manipulere tall. Hva gjør det med samarbeidet videre?

– Jeg vil ikke gjøre noe stort poeng ut av det nå. Det skjedde, ja – og vi synes det er synd. Men vi skal tross alt samarbeide. Det er fokuset.

– Ordførerrollen?

– Jeg er veldig ydmyk. Jeg har ikke tenkt over hvor stort dette her er før jeg nå møter folk som nesten griner fordi de er så glade på min og våre vegne. Jeg går til vervet med respekt og ydmykhet og akter å være en ordfører for hele kommunen. Lyttende og samlende er stikkord for min rolle videre, men også tydelig og målbevisst, sier Støstad.