- Var ikke et frikjører-stunt

Skiløperne gikk opp på Oppljosegga og rente ned på Langvatnet,  noen få hundre meter fra Geirangerkrysset. Fjellet med Oppljosegga ser vi til venstre i bildet. Arkivfoto: Elias Sperstad

Skiløperne gikk opp på Oppljosegga og rente ned på Langvatnet, noen få hundre meter fra Geirangerkrysset. Fjellet med Oppljosegga ser vi til venstre i bildet. Arkivfoto: Elias Sperstad Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Den kjente svenske frikjøreren, Erik Lundstrøm (33) omkom i ei skiulykke i Breidalen i Skjåk lørdag ettermiddag. Han døde natt til søndag på Haukeland sykehus i Bergen.

DEL

Det bekrefter politiets operasjonsleder, Tom Roar Ellingsberg overfor gd.no

Ulykken skjedde da en av to svenske frikjørere skulle kjøre ned ei renne i fjellsiden på Oppljosegga, som ligger litt vest for Strynefjellvegen, i Breidalen i Skjåk kommune.

Det ble først opplystr fra politiet at frikjøreren skulle ha utløst et stort snøras, og selv blitt tatt av det.

Dette viser seg ikke å være riktig. Det raset som lå i området, var et gammelt ras, som svensken havnet oppå etter å ha falt da han skulle kjøre ned ei renne i det stupbratte fjellet.

Erik Lundstrøm var goldt kjent i det norske frikjørermiljøet, etter som han har budd lenge i Norge. Lundstrøm var en god konkurransekjører.

Kjent frikjører

Den kjente frikjøreren, Erik Lundstrøm (33) satte utfor renna.

- Dette var i utgangspunktet ikke et stunt, men en vurdert kjøring som svensken var kvalifisert for.. Uheldigvis falt mannen nedover og ut av renna. Han fortsatte utover to skrenter og havnet oppå et gammelt ras ca. 200 høydemeter lenger nede i fjellsiden, sier politibetjent Albert Lunde, som var skadestedsleder under redningsaksjonen.

Han sier at den omkomne ikke utløste et flakras, men at det var et gammelt ras i området.

Den andre svensken som var med Lundstrøm opp på Oppljosegga, så hva som skjedde med kameraten og kjørte en lang omveg ned. En tredje svenske, som sto ved bilen sin ikke langt unna, varslet AMK om ulykken.

Erik Lundstrøm ble fløyet til Haukeland sykehus i Bergen med et Sea King-helikopter. Han pådro seg store indre skader i raset. Noen timer etter ankomst til Haukeland sykehus, døde den kjente frikjøreren.

Befaring

Både politiet og Norsk Geoteknisk Institutt fløy søndag inn over området der ulykken skjedde, for blant annet å ta bilder av ulykkesfjellet Oppljosegga.

Disse bildene, og de synsinntrykkene man fikk, vil danne grunnlaget for en rapport om hendelsen, sier politibetjent Albert Lunde til gd.no

Artikkeltags