Sommeren kommer tilbake i neste uke

Om det blir så varmt at folk drar på stranda igjen, er uvisst, men det er meldt over 20 grader igjen på Lillehammer i neste uke.

Om det blir så varmt at folk drar på stranda igjen, er uvisst, men det er meldt over 20 grader igjen på Lillehammer i neste uke. Foto:

Takket være den tropiske orkanen Helene, meldes det temperaturer på over 20 grader på Lillehammer i neste uke.

DEL

Helene, som nå ligger et sted midt ute i Atlanterhavet, kommer sannsynligvis til å dreie mot nordøst og ta med seg den varme luften sin til Skandinavia. I Danmark kan det bli opp mot 25 grader, og også her til lands kan vi få temperaturer på over 20 grader både torsdag og søndag i neste uke.

– Det ser ut til at det kan bli opp mot 20 grader her også. Da er det særlig Østafjells det blir best, mens Vestlandet sannsynligvis vil rammes av restene og få en del nedbør, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Marit Berger til Dagbladet, som understreker at dette er et langtidsvarsel som kan endre seg.

Les også: Tidenes varmeste måned på Lillehammer målt i juli 2018

Ifølge værmeldingstjenesten StormGeo vil det torsdag i nesteuke bli 21 grader i Oslo, 23 grader i Drammen og 21 grader på Lillehammer. Dermed er det håp om at rekorden fra 1947 pålydende 104 nordiske sommerdager kan bli slått. I skrivende stund er det registrert 103 nordiske sommerdager (temperatur over 20 grader) i Norge i 2018.

Artikkeltags