Nå kommer regnet!

 Nedbøren som har gått over Sørlandet de siste døgnene kommer mot Lillehammer og Gudbrandsdalen, men i langt mindre mengder.

Nedbøren som har gått over Sørlandet de siste døgnene kommer mot Lillehammer og Gudbrandsdalen, men i langt mindre mengder. Foto:

Nedbørsfronten som preget Sørlandet i går, passerte Oslo ved 8-tiden lørdag morgen. Nå er den på veg mot Lillehammer og Gudbrandsdalen, men i langt mer udramatiske mengder.

DEL

Det er statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt som opplyser dette til GD.

– Lillehammer og Gudbrandsdalen vil få regn fra rundt 10-tiden, og det vil vare fram til cirka 14-tiden. Da regnværet passerte Oslo i morgentimene, var det nokså intenst, men langt fra slike tilstander som for eksempel Kristiansand har opplevd det siste døgnet. Der regnet det 40 mm i løpet av én time. Nedbørsfronten avtar etter hvert og blir svakere ettersom den beveger seg nordover. Dessuten har den fått mer fart på seg, og det betyr mindre vann, sier Walløe.

Han anslår at det vil falle rundt 10mm nedbør i Lillehammer-området, før været letter utover ettermiddagen lørdag.

Søndag er det ny runde med regnvær, og dette fortsetter også mandag.

Walløe sier videre at temperaturene synker ned til 10–12 grader. Det skyldes at frontsonen som har gått fra Sørlandet og opp mot Østlandet har en kjøligere bakkant.

– Det er avgjort slutt på sommeren. Høsten er her!

Artikkeltags