Opp mot 30 grader flere steder – og kun noen få dråper regn

VARMEN FORTSETTER: Ingen grunn til å pakke bort hverken badehåndkle eller volleyballen. Sommertemperatruene holder seg opp mot 30 grader.

VARMEN FORTSETTER: Ingen grunn til å pakke bort hverken badehåndkle eller volleyballen. Sommertemperatruene holder seg opp mot 30 grader. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De neste dagene kan vi forvente oss flere dager med over eller opp mot 30 grader.

DEL

Ikke pakk bort badehåndkle, for sommervarmen fortsetter. Temperaturer opp mot 30 grader er ikke kun forbeholdt sydligere strøk. De kommende dagene vil flere steder i Gudbrandsdalen få kjenne på temperaturer godt opp mot 30 grader– som vi har gjort en god stund allerede.

Er du likevel blant dem som håper på byger til å fylle opp brønner og vanne jord og mark med, må du fremdeles vente.

– Det er veldig tørt Østafjells. Det blir mye fint vær den kommende uka, og noe varierende skydekke. Temperaturene vil ligge på opp mot 30 grader, mens noen nok vil krype litt over, sier meteorolog Bente Wahl i Meteorologisk Institutt.

Les også: Turister strømmer til attraksjonene i distriktet: – Folk vil helst bade

Lite nedbør

Sola står med andre ord fortsatt høyt på himmelen, og høytrykket som ligger over landet – spesielt Østlandet – holder seg. Lite nedbør, hetebølger og usedvanlig tørke har gjort at flere ønsker seg regn. Men det er lite som tyder på at det kommer noen kraftige regnskyll i tiden fremover.

– Det er først kommende lørdag at det er mulig det kommer noen regnbyger. Det er ikke sikkert det kommer mye nedbør, men byggeaktiviteten vil øke litt. De aller fleste får ingenting. Men frem til og med lørdag fortsetter været som det har vært, opplyser Wahl mens hun understreker at det er lenge til og at det kan endre seg.

Hun understreker også at det i dalstrøk og fjell kan være variasjoner.

Mange tropedager

Flere ganger i sommer har det blitt satt varmerekorder rundt om i landet. Årsaken til varmen er at et høytrykk har ligget stabilt over deler av landet. Det har resultert i et høyt antall tropedager – en dag hvor temperaturen ikke er lavere enn 30 grader.

Totalt har det så langt i år blitt registrert 30 tropedager over hele landet, hvor Otta var ett av tre steder som lørdag kunne registrere en slik varm dag. De to andre stedene var Nesbyen (30,1 grader) og Gulsvik (30,0 grader) som begge ligger i Buskerud

– Det har vært mange tropedager så langt i år, og det gjelder flere steder også i Gudbrandsdalen. Blant annet Fåvang hadde tropedag den 4.juli. Til sammenlikning hadde vi kun èn tropedag i 2017, forteller Wahl.

Artikkeltags