Vil være der folk er

Camerata Vocal Group startet det hele torsdag ettermiddag klokken fem i Elvegata. Her var det bare å stikke innom teltet og jazze med:)

Camerata Vocal Group startet det hele torsdag ettermiddag klokken fem i Elvegata. Her var det bare å stikke innom teltet og jazze med:) Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

- Vi vil være en jazzfesstival som er der folk er. Torsdag kveld åpnet festival nummer 30.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det sier Jørgen Damskau, leder for Dølajazz 2008. Torsdag åpnet festival nummer 30 og jazzpublikummet var samlet i et konserttelt i Elvegata.

Veletablerte jazzentusiaster var i flertall, men en og annen nysgjerrig ungdom hadde også benket seg for å få med seg konserten med oppvarmingsbandet Camerata Vocal Group fra Hviterussland før den offisielle åpningen.

- Vi bruker pengene på å presentere musikk. Aldri har festivaladministrasjonen vært mindre og musikerne flere, sa Damskau før Lillehammer Storband dundrer til med «Sweet Georgie Brown».

Årets billettsalg har gått over all forventning. Mellom 30 og 40 prosent av billettene er solgt utenbys. Terje Kiøsterud fra Oslo er en av dem som kommer til Lillehammer i jazzærend.

- Jeg bodde på Lillehammer tidligere og har vært tilbake på DølaJazz hvert år siden jeg flyttet fra byen i 2001. Årets program er veldig bra. I kveld skal jeg på Jo Skaansar, og lørdag skal jeg blant annet få med meg Ingrid Olava, sier han.

- Hva er ditt beste DølaJazz-minne?

- Jeg har flere. Men jeg husker veldig godt da jeg var på en kirkekonsert med klassisk kormusikk, før jeg dro på Leningrad Cowboys i Kulturhuset Banken. Det var store kontraster, sier Kiøsterud. Mange lillehamringer er involvert i DølaJazz på forskjellige måter. Marie Skrefsrud (14) skal høre på onkelen sin Petter Evensen som spiller i Lillehammer Storband.

- Jeg liker musikken de spiller veldig godt. Lørdag skal jeg se på opptoget. Da skal broren min delta på trompet, sier hun. Maries mamma, Marit Evensen har også planlagt å gå på flere arrangementer.

- DølaJazz er lett tilgjengelig og nært til publikum. Dessuten er det mye variert musikk, noe for enhver smak, sier hun.

Artikkeltags