Mye elg langs vegene: – Vær oppmerksomme

Vegtrafikksentralen øst melder lørdag morgen at det er observert en del elger langs E6 mellom Lillehammer og Øyer. De oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig. Illustrasjonsbilde, tatt ved en tidligere anledning.

Vegtrafikksentralen øst melder lørdag morgen at det er observert en del elger langs E6 mellom Lillehammer og Øyer. De oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig. Illustrasjonsbilde, tatt ved en tidligere anledning. Foto:

Søndag melder politiet at tre elger tidvis oppholder seg både på og utenfor E6 ved Fåberg.

DEL

– Kjør forsiktig! er oppfordringen.

Lørdag meldte også Vegtrafikksentralen øst at det var observert en del elger langs Europavegen mellom Lillehammer og Øyer.

– Det er snøvær og dårlig sikt, så vi ber bilistene være oppmerksomme, skrev de.

Både elg og rådyr har en tendens til å trekke ned mot tettbygde strøk og måkte veger når det kommer mye snø. Fredag uttalte leder for fallviltgruppa i kommunen, Tom Gundersen, til GD at det har vært færre viltpåkjørsler i år enn i fjor fordi snøen kom senere.

Skumringen mest risikabelt

Å kollidere med en stor elg, kan fort koste menneskeliv. Gundersen oppfordrer derfor bilister til å være særlig oppmerksomme i skumringen morgen og kveld, da dyrene er mest aktive.

– Da er elgen mest aktiv. På dagtid holder de seg for det meste i ro. Bilistene bør være konsentrerte og sette ned farten der de vet det kan være dyr eller de ser viltskilt. Det er den beste måten å unngå kollisjoner på.

Artikkeltags