- Gratulerer med vinter-OL, Italia!

Ingunn Trosholmen, varaordfører og ordførerkandidat for Arbeiderpartiet på Lillehammer.

Ingunn Trosholmen, varaordfører og ordførerkandidat for Arbeiderpartiet på Lillehammer. Foto:

DEL

Den internasjonale olympiske komité (IOC) bestemte mandag at vinter-OL og Paralympics i 2026 skal arrangeres i Milano og Cortina d'Ampezzo i Italia, og ikke i Åre i Sverige.

- Lillehammer vil gratulere Italia og vil følge deres forberedelser med stor interesse, skriver Ingunn Trosholmen, fungerende ordfører i Lillehammer til GD.

I en mail skriver Trosholmen videre:

«Nå vil norsk idrett gjøre opp status internt og sammen med regjering og Storting se fremover. Vedtaket om å starte sonderinger, under nylig avholdt idrettsting på Lillehammer, var en viktig milepel.

Denne regionen er den fremste for skisport og aktivitet hele året.

Vi har store internasjonale arrangementer årlig og mange spennende prosjekter i årene fremover, ikke minst Para VM i 2021. 

Et nytt vinter-OL til vår region vil alltid være et naturlig mål. Den dagen idretten, Stortinget og nasjonalt næringsliv samler seg og Norges befolkning vil ha et nytt vinter-OL, har Lillehammer redet grunnen og står klare til å arrangere lekene nok en gang.»

Sverige søkte for sjuende gang, men igjen tapte de kampen om å få lekene. De tapte for Norge og Lillehammer om å arrangere vinter-OL i 1994.

Artikkeltags