Gå til sidens hovedinnhold

WC-syklister robbet for dyre konkurransesykler

Artikkelen er over 8 år gammel

Klokka kvart over tre natt til lørdag ble en bil registrert i Litauen, stanset av politiet i Lillehammer. I bilen ble det funnet åtte konkurransesykler tilhørende deltakere i det pågående verdenscuprittet i terreng og downhill i Hafjell.

Syklistene tilhører utøvere på det britiske, tyske og polske laget. Sju av dem ble tidlig lørdag morgen tilbakelevert til eierne. Når det gjelder den åttende, venter politiet besøk av en utøver som skal se om den tilhører ham.

Samlet verdi er ifølge politiet ca. 330.000 kroner.

Det er ikke første gangen kriminelle kaster sine øyne på Lillehammer-distriktet når det er store sykkelritt her. Tidligere har helgen for Birkebeinerrittet sist i august trukket til seg sykkeltyver. Det er ikke få sykler og små verdier som er blitt borte gjennom åra.

Det var tips fra publikum som førte til at litauiskregistrerte bilen ble stanset. Det skjedde på E6 ved Vigrom kirke. Bilen var på veg sørover, og kom ifølge politiet kjørende fra Hafjell/Øyer-området.

Omkring en time tidligere måtte en politipatrulje dra ut til en privatadresse i Otta sentrum etter at publikum hadde klaget på bråk og høy musikk. Politiet fikk roet festdeltakerne.

Også på Vingrom i Lillehammer kom det klager på svært høy musikk fra et privat husvære. Ved midnattstider reiste politiet ut og fikk dempet støyen.

Ca. halv ett i natt plukket politiet opp en ung mann som lå rett ut på gata i Lillehammer sentrum. Han ble overtatt av helsevesenet.

Kommentarer til denne saken