Emaus og Selbæk, er henholdsvis styreledere i Lillehammer Skiklub og Søre Ål IL. Per Olav Andersen er administrerende direktør i Lillehammer Olympiapark. Nå går de tre aktørene sammen når alle skiforbundets øvelser – alpint, langrenn, hopp, kombinert, telemark, freestyle, freeski og randonee – skal ha felles NM på Lillehammer i mars neste år.

– Vi har et felles mål om å fremme skiglede og skisporten, sier Håvard Selbæk i Søre Ål.

De tre aktørene går inn som likeverdige partnere.

– Vi går alle inn med det vi kan for å skape et best mulig arrangement, sier Andersen.

Går sammen

Det blir et stort arrangement, men aktørene er alle kjente med større arrangementer. Sist helg var Lillehammer Skiklub arrangør når det på det meste var 820 deltakere på Birkebeineren Skistadion for Norges cup for juniorer. Tidligere denne sesongen var det 520 påmeldte når Søre Ål inviterte til Natrudstilrennet. Olympiaparken arrangerer blant annet World Cup-konkurranser i nordiske grener og arrangementer i andre idretter i og utenfor Lillehammer.

– Arrangementene blir stadig større, da synes vi at det gir stor gevinst at aktørene som driver med dette kan slå seg sammen og samtidig utnytte potensialet som bor i Olympiaparkens anlegg, sier Selbæk og Emaus.

Sendes på NRK

Hafjell, Lysgårdsbakken, Birkebeineren skistadion og Kanthaugen vil være arenaene – og til sammen skal det kåres rundt 40 norgesmestere. På de mest innholdsrike dagene vil det være rundt 1200 deltakere som konkurrerer. Det vil gi ringvirkninger for hele regionen, forteller trioen.

– Vi skal legge til rette for skiglede og et godt arrangement – og forhåpentligvis legge igjen noe i klubbene og anleggene, men dette vil jo også serve byen og næringslivet; både hotell og helt sikkert restauranter, handel og dagligvare. Det vil bli noen tusen mennesker både her og i Øyer, sier de.

Også i 2020 skulle Lillehammer huse et stort norgesmesterskap. Da ble hele NM-veka vinter lagt til Lillehammer-regionen. Da sto følgende idretter på programmet: aking, bob, badminton, curling, hundekjøring, radiostyrt bil, snowcross, langrenn, hopp, kombinert, freeski, randoneé, alpint og telemark. Den gangen ble arrangementet avlyst til korona. Det er ikke bekreftet enda hvem som får NM-veka i 2024, men på Lillehammer skal åtte idretter kåre sine norgesmestere i 2024.

Mesterskapet, som varer fra 13. til 17. mars, vil også sendes på NRK.

– Dermed får vi nok en stor mulighet til å profilere vinterdestinasjonen vår.