Øglænd på ville veier

Jons Øglænd legger ansvaret for økonomirotet rundt Lillehammer skifestival på Ap.

Jons Øglænd legger ansvaret for økonomirotet rundt Lillehammer skifestival på Ap. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 

I et leserbrev i GD om Lillehammer Skifestival og selskapskontrollen av denne, skriver Jonas Øglænd: «Rapporten er krystall klar og knusende: Driften og Aps styring har vært under enhver kritikk.»

Skifestivalens endelikt er en omfattende sak med en grundig rapport på 64 sider, så jeg skjønner at det er lett å bli forvirret i skyldplasseringen. Men EN ting har Øglænd rett i; rapporten er klar og knusende, men ikke overfor Ap, men for styret under ledelse av Halvor Møllerløkken.

Innlandet Revisjon skriver i rapporten bl. a. at styret ikke har oppfylt kravene som følger av aksjeloven, de har heller ikke fulgt opp kommunens eierskapspolitikk. Heller ikke har de oppfylt kravet om å foreslå tiltak for å rette opp egenkapitalsituasjonen, osv.

Under møtet i kontrollutvalget der rapporten ble presentert, stilte jeg revisjonen v/Kristian Lein et direkte spørsmål: Hvem har det hele og fulle ansvar for at det gikk som det gikk? Revisor Lein svarte at i et aksjeselskap er det ingen andre som kan lastes enn selskapets styre når ting går skeis. Hverken kommunen, Skiforbundet eller Ap ble nevnt.

Jeg har også fått tilgang til en juridisk vurdering av en advokat som kjenner saken godt. Han skriver akkurat det samme som Innlandet Revisjon, men peker mer direkte på styret som ansvarlig for utviklingen (eller manglende sådan) i selskapet. Han nevner heller ikke Ap eller andre skyldige.

Øglænd refererer også det han kaller brudd på aksjeloven i noen nummererte punkter.

Her bommer Øglænd grovt. 

  1. Han påstår at selskapet er oppløst uten generalforsamling (GF).

Jeg kan vise til protokoll fra ekstraordinær GF 22.02.19 hvor GF vedtar å avvikle selskapet. For at en skal avvikle må en ha to GF. Den siste vil være i høst, den skal godkjenne avviklingsregnskapet. Først da vil selskapet slettes fra Brønnøysundregisteret. Etter 22.02 har selskapet stått under avvikling. Protokollen kan oversendes.

  1. Kreditorene har fått ulik dekning påstår Øglænd. Dette stemmer heller ikke. Alle kreditorer har fått dekket sitt utestående. Det har ikke vært noen forfordeling eller på annen måte gjort noen forskjell. Dette er i tråd med politiske vedtak fra kommunestyremøtet 20.02.19. Det er forøvrig kontrollutvalget som kontrollerer at politiske vedtak blir gjennomført som vedtatt. 
  1. Ifølge Øglænd eide Skiforbundet ( NSF) 30% av selskapet, men dekket ikke noe av tapet. Her bommer han igjen. NSF eier 21,06% av selskapet, og har vært med på å dekke tap i selskapet. NSF har dekket tap på over 1 million i Skifestivalen (sist gjennom ettergivelse av krav på over 900 000)

Les også: Driften og Aps styring har vært under enhver kritikk

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags