Også Knut Storberget må lytte mer fra distriktskommunene

LYTTEPOST: Knut Storberget – rolleansvar både for Regjeringen og kommunene i Innlandet.

LYTTEPOST: Knut Storberget – rolleansvar både for Regjeringen og kommunene i Innlandet.

DEL

GD MENER
Fylkesmann Knut Storberget vet selvsagt alt om hva slags ansvar han og embetet har sett fra Regjeringen mot Innlandet, og motsatt, fra Innlandet til myndighetene sentralt.

Desto mer eiendommelig er det han langt på veg opptrer som et ekkokammer for kommunalminister Monica Mæland i synet på kommunestruktur i Innlandet.

Det er et faktum at demografiske utviklingstrekk viser behov for tilpasninger av hvordan offentlige tjenester organiseres og tilbys. De fleste kommuner og folkevalgte erkjenner faktisk dette. Men hva skal svaret på dette være?

En grundig prosess, også i Innlandet, ga som resultat at ingen kommuner ønsket å slå seg sammen. Dette har vært styringsgrunnlaget denne perioden. Langt på veg er situasjonen den samme for neste periode.

Det er viktig at Fylkesmannen blir opplevd som medspiller og ikke motspiller

GD har jevnlig utfordret partier som Sp og Ap til å komme med forslag til framtidige løsninger, basert på distriktssamfunnets premisser. Disse er ikke nødvendigvis de samme som hva Mæland forfekter.

Det vil være spennende om nettopp Storberget og hans mangfoldige stab kan levere bidrag til framtidige løsninger, sett fra innlandets distrikter mer enn fra regjeringskvartalets ståsted. Kall dette gjerne for motekspertise, for alternativ forståelse for hva som må til for at våre innbyggere skal få økt tillit til nødvendige endringer.

Intervjuserien GD har gjennomført før årets valg, viser at kandidater fra både Sp og Ap har forståelse for og interesse i å utvikle nye løsninger. Neste fireårsperiode bør bli tida for videre nyanseringer. Da er det viktig at Fylkesmannen blir opplevd som medspiller og ikke motspiller på vegne av en regjering som ikke står synderlig høyt i kurs i vår landsdel. For nå er det viktig ikke å havne i forutsigbare skyttergraver.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags