Gå til sidens hovedinnhold

Økende antall koronasmittede i Sel

Det er i dag tidlig blitt bekreftet ytterligere 5 personer med koronasmitte i Sel. Totalt er det nå 18 smittede innen kommunen som er satt i isolasjon. Antall i smittekarantene er nå 130 personer.​

Vi oppfordrer alle innbyggere om å teste seg ved mistanke om smitte, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Mange unge

Kommunen skriver videre at covid-19-utbruddet i Sel kommune berører mange ungdommer. Det er bekreftet at smitten skyldes den britiske mutasjonen av covid-19. Det er vist at den er mer smittsom, og man risikerer å bli smittet også ved kortvarig kontakt.

- Vi ser at smitten har spredd seg blant ungdommer som har samlet seg på fritiden. Kommunen ber alle ungdommer som er pålagt karantene om å overholde karantenereglene. De som ikke er i karantene må overholde anbefalingene om å unngå sosial kontakt på fritiden, skriver kommunen.

Ta riktige valg

Kommunen ber alle foreldre om å følge med på hva ungdommene gjør på fritiden, og hjelpe dem å ta gode valg. På grunn av den uoversiktlige smittesituasjonen er kommunen nå definert til risikonivå 4. Det har konsekvenser for Otta VGS som nå skal drive på rødt nivå. Mange elever vil få tilbud om digital undervisning, og det er ekstra viktig at man ikke bruker det som en anledning til å være sammen med venner også i skoletiden, skriver kommunen.

To nye i Dovre

Torsdag er det påvist to nye smittetilfeller i Dovre.

- Dette er som forventet. Vi venter flere tilfeller en stund framover, før det vil roe seg, sier fungerende ordfører Guri Ruste.

Ifølge kommunelegen i Dovre har de fått svar på alle de 96 testene som var tatt i går. Det skal testes omtrent 60 personer på Dombås i dag.

Det er ikke noe nytt fra Lesja så langt. Ingen ny smitte rapportert. Det skal testes omtrent 25 personer på Lesja i dag.