Kjetil Jansrud kaller fartsrennene i Kvitfjell på tampen av OL-sesongen «personlig viktige». Der ønsker han å styrke sin egen seiersrekord.

Søndag avsluttet 32-åringen vinterlekene i Sør-Korea med å kjøre ut i storslalåm. Dermed reiser han hjem til Norge mandag med sølvmedalje i utfor og bronsemedalje i super-G som OL-fasit.

Medaljen i super-G gjør at kun Kjetil André Aamodt (8) og Bode Miller (6) har flere OL-medaljer i historien enn Jansruds fem.

– Jeg hadde ikke tenkt så mye på det før jeg fikk det servert etter super-G-rennet, men det er et stolt øyeblikk, smilte Jansrud da han skulle oppsummere sitt OL for NTB og de øvrige norske mediene.

Hovedinntrykket fra vinterlekene i Sør-Korea handler samtidig om mer enn hans egne medaljer.

– Laginnsatsen er råest med tanke på det som skjedde i utfor. Bare å klare det, gir for laget en følelse som er ubeskrivelig. Når man i tillegg tar med seg to medaljer fra OL, skal man være veldig fornøyd, sa Jansrud.

Smiler på flyet

I utfor tok Aksel Lund Svindal Norges første olympiske gull i disiplinen. Jansrud endte nærmest lagkameraten på det som ble en stor norsk dag i alpinanlegget i Jeongseon.

Jansrud bruker ikke krefter på at han var 18 små hundredeler bak gullvinner Matthias Mayer fra Østerrike i super-G.

– Vi kan gjerne snakke om at det var nær gull og sånne ting, men det blir som alltid mye «hva om». Det kunne blitt fjerde- og femteplasser også, sa 32-åringen – og la til:

– Jeg kommer til å smile godt når jeg sitter på flyet hjem, og i tillegg tenker jeg at det kan hende det er mer i vente.

Kvitfjell-rekord

I første rekke skal han nå avslutte den inneværende verdenscupsesongen. Der peker fartsrennene i Kvitfjell seg ut som det store høydepunktet.

– Jeg gleder meg veldig til Kvitfjell. Det er personlig viktig for meg. Jeg klarte å sette rekord der i fjor i antall seirer, og jeg ønsker å sette en standard der som blir vanskelig å slå, sa Jansrud.

Da han forrige sesong vant utforrennet i OL-traseen fra 1994, vant han sin sjette seier i Kvitfjell. Ingen har flere. Østerrikske Hermann Maier endte på fem.

Jansrud har intensjoner om å forbedre rekorden sin ytterligere i vinter.

At søndagens OL-storslalåm endte i utkjøring, tok han for øvrig ikke lett på. Medaljesjansene var samtidig små på forhånd.

– Det hadde vært en mirakel av en annen verden hvis det hadde gått, men av respekt for alle de unge som ikke ble tatt ut og sikkert ville ha kjørt, kan ikke jeg ta lett på dette. Det gjorde jeg heller ikke, sa Jansrud.

Deretter ruslet han ut av alpinanlegget i Pyeongchang for siste gang i dette OL.