Maiken Caspersen Falla med sølv på sprinten, Stina Nilsson vant suverent

SØLV: Maiken Caspersen Falla tok OL-sølv i Pyeongchang, Sør-Korea.

SØLV: Maiken Caspersen Falla tok OL-sølv i Pyeongchang, Sør-Korea. Foto:

Av

Maiken Caspersen Falla, bosatt på Lillehammer, tok sølv i OL på sprinten. Heidi Weng, bosatt på Lillehammer, gikk videre til semifinalen i OL-sprinten i langrenn, men kom ikke til finalen. Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik gikk ut i kvartfinalen.

DEL

Tittelforsvarer Maiken Caspersen Falla var sjanseløs mot svenske Stina Nilsson i OL-finalen i sprint tirsdag, men sikret sølvet.

Svenske Stina Nilsson var best i kvinnenes kvalifisering i OL-sprinten i langrenn, 0,39 sekund foran tittelforsvarer Maiken Caspersen Falla.

Nilsson gikk inn til 3.08,74 i den 1,25 kilometer lange løypa som brukes i den klassiske sprinten. Hun og Falla var i en klasse for seg i prologen.

Krista Pärmäkoski fra Finland ble nummer tre, slått med 3,56 sekund av vinneren.

Alle de fire norske tok seg greit videre blant de 30 som skal delta i utslagsrundene senere tirsdag. Heidi Weng ble nummer 10 (7,54 bak), Ingvild Flugstad Østberg nummer 13 (8,61) og Kathrine Harsem nummer 17 (9,74).

Finske Aino-Kaisa Saarinen tok den 30. og siste plassen i utslagsrundene. Hun var 15,28 sekund bak Nilsson.

Nilsson har tre sprintseirer i verdenscupen denne sesongen, men Falla leder sprintcupen åtte poeng foran svensken. Falla er både regjerende olympisk og verdensmester.

Artikkeltags