Hun har takket ja til å stille som ordførerkandidat for Nord-Fron Ap ved kommende valg, og en enstemmig nominasjonskomite går inn for Olstad som partiets toppkandidat.

På varaordførerplass er de enige om at Morten Randen er beste kandidat. Også han har takket ja.

Medlemsmøtet i partiet skal ta avgjørelsen tirsdag kveld.

– Olstad er vårt klare førstevalg. Innstillingen fra oss er enstemmig. Så blir det opp til medlemsmøtet, sier leder i nominasjonskomiteen, Bjørn Ulekleiv.

Kjempespennende

– Jeg er klar. Jeg synes dette er en kjempespennende jobb. Jeg har ikke vært ordfører så lenge, så hvis de vil ha meg som kandidat er jeg klar, sier Olstad til GD.

Hun gikk inn i politikken i Nord-Fron i 2015, som kommunestyrerepresentant. I 2019 ble hun varaordfører og overtok som ordfører i september i fjor da sittende ordfører Rune Støstad ble valgt inn på Stortinget.

– Det har vært noen spennende måneder nå der jeg har fått lov til å være heltidspolitiker. Det å kunne bruke all tid på dette har vært givende. Det har jeg veldig lyst til å fortsette med.

– Det har gitt mersmak ?

– Ja, det kan du trygt si. Dette er spennende og det er mye spennende på gang i kommunen. Det er artig å være med på den utviklingen som er nå, sier Olstad og nevner saker som skolestruktur, næringsutvikling og hytteutbygging.

Mange utfordringer

– Vi står foran mange utfordringer, som jeg har lyst til å jobbe med. Hvordan vi skal møte befolkningsutviklingen blant annet. Og vi ser vi har vært inne i noen gode år nå når det gjelder næringsutvikling. Dette er en trend vi ønsker å følge videre.

Tirsdag kveld velges ordfører og varaordførerkandidat. Så starter jobben med resten av Ap-lista.

Olstad sier hun håper at mange har lyst til å være med i politikken framover.