Gå til sidens hovedinnhold

Olympiaparken sløser fortsatt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lillehammer kommune slo av veibelysningen 1. mai for å spare penger Det er fullt forståelig når kommunekassa er tom og en må spare 80 årsverk. Men Olympiaparken som går med store underskudd, ser tydeligvis ikke noe behov for at de skal spare penger. For selv når veibelysningen er slått av så kjører Olympiaparken med strålende belysning av Birkebeineren skistadion og lysløyper til langt på kveld.

Det er litt rart at kommunen ikke for lengst har redusert belysningen i OL-parkens anlegg, og ikke minst på skistadion og i lysløyper. Til tross for meget høye strømpriser har det på Birkebeinerstadion vært full belysning i snart 8 måneder og til nærmere midnatt selv når det nesten ikke har vært folk der.

Er forklaringen at Olympiaparken har gratis strøm? Eller er det slik at OL-parkens styre ikke ser noe behov for å redusere sine utgifter, for Lillehammer kommune vil uansett måttet dekke årets underskudd inkludert strømregningene? Burde ikke kommunens ledelse gripe inn, for nå har vel sløsingen vart lenge nok?

Kommunen regner for øvrig med å spare 300 000.- NOK på slå av veibelysningen i 4 måneder. Det er derfor naturlig å spørre kommunedirektøren om:

1. Hvor mye har Kommunen/Olympiaparken brukt på belysning av skistadion, lysløypene og hoppanleggene denne vintersesongen (oktober-April)?

2. Tar kommunen/Olympiaparken sikte på å redusere disse utgiftene neste vintersesong, ved for eksempel å begrense belysningen til de få periodene hvor skistadion normalt er besøkt av minst 50 personer?

Jon Teigland, Lillehammer