Gå til sidens hovedinnhold

Olympiaparken: Tid for handling

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Verdenscupen på Lillehammer 4. – 6. desember er utsatt «til senere i sesongen». 29 fulltidsansatte står uten arbeidsoppgaver. Det dreier seg om en kostnad i størrelsesorden 25 – 30 millioner kroner på årsbasis. De ansatte har i 2020 ifølge Olympiaparkens rapport av 15.4.2020 hovedsakelig vært beskjeftiget med «nedvasking av anleggene». Det er grunn til å tro at anleggene nå er rengjort.

Hva skjer nå? Taksameteret løper, og selverkjennelsen i Olympiaparken ser ut til å være på et minimum. Hvorfor? Fordi de fortsatt er overbevist om at det bare er å hente mer penger i kommunehuset når behovet melder seg. De er vant til å stå først i køen. Selskapet har et oppsamlet tap på 10 millioner kroner. Gjett hvem som skal betale det?

Ønsker vi at det skal være slik også i fremtiden? Oddvar Møllerløkken snakker om at det må bli bedre, mens Ingunn Trosholmen og kommunaldirektøren bare biter tennene sammen og betaler fra felleskassen. Felles for dem alle er at intet forandrer seg. Det er snakk om luft og venteboller.

Dette kan vi ikke godta lenger. Tiden for handling er kommet. Kommunedirektøren har lovet en redegjørelse om Olympiaparken i formannskapsmøtet tirsdag 24. november. Den bør inneholde konkrete tiltak som kan iverksettes umiddelbart. Jeg forventer at de nødvendige beslutningene kan tas i kommunestyremøtet torsdag 26. november.

Det er tid for handling i Olympiaparken. Alternativet er at de mest sårbare blant oss fortsetter å betale regningen. Ønsker vi det?

Jonas Øglænd, Lillehammer