Ønsker regjeringen virkelig å flytte arbeidsplasser ut av landet?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Finansdepartementet vil fjerne tollen på varekjøp opp til 3000 kroner,- fra utenlandske nettbutikker. Det vil i praksis si at Siv Jensen gir utenlandske nettbutikker et forsprang på vel 10 % i forhold til norske aktører som må betale 10,4 % toll på samme vare. Vi er ikke redd for konkurranse fra utenlandske nettbutikker, men vi vil konkurrere på like vilkår. Det blir som at utenlandske nettbutikker slipper sekken i Birken, men vi norske må ha sekk på både rygg og mage.

Forrige runde slapp konkurrenten både moms og toll!
Forrige kamp sto om både toll og moms og grensen havnet på 350 kroner. Nå gjelder det altså kun toll på mat, sko og en del klær.

Norge har valgt å stå utenfor EU, og har dermed et tollsystem som regulerer handelen over grensene. Prinsippene rundt dette er ikke saken. Jeg forstår ikke hvorfor regjeringen ønsker å hjelpe utenlandsk næringsliv til å ta markedsandeler fra norske aktører. Det undergraver også systemet vi har valgt med å tollbelaste noen varer, men ikke for ordre under 3000,-. Kan vi ikke konkurrere på like vilkår?

Vi som driver handel i Norge betaler 10,4 % i toll på mange av varene vi selger. Vi betaler også 25 % moms oppå dette. Hvorfor bør utenlandske aktører slippe 10 % av dette?

Hvorfor sette våre jobber i fare?
Fjellrevenshop selger klær og sko til det norske markedet. På fem år har bygd opp en liten bedrift med sju ansatte med en omsetning på opp mot 30 millioner her på Lillehammer. Vi ønsker å vokse. Den harde konkurransen den siste perioden har gitt oss stagnasjon og delvis tilbakegang. Jeg er bekymret for hva en økning av grensen for toll fra 350 kroner til 3000 kroner vil betyr for oss og våre ansatte. I sportsbransjen har det vært mange konkurser og mange arbeidsplasser har gått tapt her i landet.

Hva er målet for finansdepartementet når de foreslår denne konkurransevridende besparelsen for våre utenlandske konkurrenter?

Hvorfor vil Siv Jensen flytte arbeidsplasser ut av landet?

Asgeir Linberg, markedsansvarlig Exist Internett AS, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags